Quan un fabricant afronta la renovació d'un model sempre busca donar-li un aire nou i diferenciat. Però en el cas d'Opel, la marca ha fet un pas endavant amb el nou Astra i l’ha convertit en el més eficient de tots els temps. Un total d’onze generacions conformen la història d’aquesta icona del segment compacte, incloent al Kadett, amb més de vint milions d'unitats venudes.

Exteriorment els canvis en el nou Astra són mínims. La calandra central és la que marca la diferència, amb unes motllures en forma d’ala a l’entrada d’aire frontal que es perllonguen fins a la línia inferior dels fars. Uns fars que es poden escollir amb tecnologia LED de baix consum o amb la intel·ligent il·luminació adaptativa matricial Intellilux LED, que no enlluerna. Una altra de les millores importants la trobem en la major potència de la càmera frontal, que detecta tant els vianants com els cotxes. També millora la càmera posterior, que ofereix una imatge molt més clara i nítida.

En un món on la tecnologia té una gran importància, Opel ofereix una nova gamma d’infoentreteniment, amb la possibilitat d'incorporar una pantalla tàctil de vuit polzades. Incorpora un sistema de so Bose d'alta gamma amb set altaveus que inclou el subwoofer RichBass. Pel que fa a la seguretat del conductor i dels ocupants, Opel inclou en el nou Astra múltiples tecnologies i característiques de confort i seguretat.

Però el canvi més gran el trobem sota el capó, amb els nous motors fabricats en alumini tant en dièsel com en gasolina. Tots els propulsors compleixen amb la normativa d'emissions Euro 6d i incorporen tecnologies com el Filtre de partícules de Benzina i el Catalitzador de Reducció Selectiva en els motors dièsel.

En gasolina ofereix motors de tres cilindres amb tres potències, 110 cv, 130 cv i 145 cv, aquest últim en dos acabats; mentre que el dièsel ofereix dos motors, també de tres cilindres, d’1,5 litres amb caixa de canvis manual i potències de 105 cv o 122 cv.

Pel que fa als preus, la gamma del nou Opel Astra arrenca en 21.800 euros per al model de cinc portes, mentre que per adquirir la versió familiar Sports Tourer és necessari abonar 22.700 euros.