Amb l'arribada del fred és habitual trobar-nos els vidres del cotxe entelats al matí. Si deixes el teu cotxe aparcat al carrer, sabràs del que estem parlant i, segurament, en més d'una ocasió hauràs recorregut a diversos trucs per desentelar-los. Alguns d'ells no són els més adequats, per això en les següents línies trobaràs els millors consells per desentelar els vidres del teu cotxe.

Els cotxes nous vénen amb un botó específic destinat a la tasca de desentelar els vidres. Amb aquest dispositiu els efectes són immediats i el conductor aconsegueix visibilitat al moment.

Aire acondicionat

En cas de no comptar amb aquest botó, la majoria de vehicles que hi ha actualment en circulació disposen d'aire condicionat. En aquests casos, el més recomanable per desentelar els vidres és posar l'aire condicionat al màxim i dirigir la sortida d'aire cap amunt.

Posa l'aire condicionat al màxim i dirigeix ??la sortida d'aire cap amunt. Foto: Shutterstock

Un altre truc per desentelar els vidres del cotxe, sobretot a l'hivern, és romandre uns minuts amb el cotxe encès abans d'iniciar la marxa. El recomanable és esperar fins que el motor comenci a escalfar-se.

Per evitar que els vidres s'entelin durant la marxa el millor és mantenir una temperatura a l'interior del vehicle que no superi els 20 graus.

Pràctiques a evitar

Encara que sigui un gest d'allò més habitual, la neteja amb un drap o passar la mà pel vidre per retirar la humitat no és gens recomanable. D'aquesta manera, només aconseguirem exercir els vidres del cotxe per un temps limitat i, a més, remenarem la pols del vidre i no farem més que tacar.