Tesla va presentar dijous el Cybertruck, la seva primera 'pick-up' elèctrica, que segons el fabricant arribarà fins als 800 quilòmetres d'autonomia i tindrà un preu de partida de 39.900 dòlars (36.098 euros).

Elon Musk, fundador de la companyia, va exercir de mestre de cerimònies de la presentació del model a Los Angeles en una nit poc lluïda, ja que una de les demostracions estrella va fallar estrepitosament.

L'anunciat "vidre d'armadura de Tesla", presentat com un vidre irrompible, va acabar trencant-se pel llançament d'una bola d'acer. Tenint en compte que actes d'aquesta trascendència se solen escriure i assajar, les finestres trencades van ser la gran sorpresa de la tarda.

Les accions de Tesla van arribar a caure més d'un 6% després de la presentació. Els experts asseguren que el tema dels vidres segur que va influir, però també el fet que no creuen que aquest vehicle pugui ser un veritable competidor en el segment de les camionetes i pick-up.

El record de la presentació del Model 3, en què es va anunciar un preu de sortida que Tesla ha incomplert, ha influït en les opinions del sector. Així mateix, el fet que la camioneta inspirada en l'estètica 'Blade Runner' es presentés sense miralls ni eixugaprabrises, fa sospitar que Tesla va decidir avançar la presentació sobre les previsions inicials.

De moment, el model es pot encarregar previ pagament de 100 dòlars, però la companyia ja ha avisat que no el començarà a construir fins l'any 2021.