Quan l'arquitecte alemany Ludwig Mies van der Rohe va pronunciar la seva cèlebre frase de «menys és més», estava creant una manera de fer les coses que avui continua més de moda que mai. Aquesta màxima la va utilitzar Mercedes Benz per a la renovació del GLB, el primer turisme compacte del fabricant alemany que ofereix la possibilitat d'incorporar una tercera filera amb dues places per a ocupants amb una alçada inferior als 1,68 metres.

Mercedes Benz volia aconseguir un vehicle icònic que no fos una còpia d'un altre, de manera que va introduir nombrosos canvis en aquesta nova versió del GLB. Exteriorment es redueixen les arestes i s'oblida de les línies laterals, amb unes portes completament llistes en tota la seva extensió. Presenta un frontal elevat, amb uns fars cridaners que accentuen el seu caràcter tot terreny i ens conviden a portar el vehicle fora de les car-reteres convencionals. Les seves proporcions són compactes, amb un marc cromat a les finestres que reforcen el seu caràcter. A primera vista, el GLB ofereix una sensació de dinamisme.

Les seves dimensions, 4630 mm de llarg, 1834 mm d'ample i 1659 mm d'alt, permeten una batalla de 2829 mm, circumstància que permet oferir una gran habitabilitat per als passatgers, que es demostra en els 1069 mm d'altura de la primera filera de seients i els 967 mm d'espai per a les cames a les places posteriors. Important també és la capacitat del maleter, que oscil•la entre els 570 i els 1.805 litres, de manera que arriba a les dimensions d'un familiar clàssic.

Quan ens posem al volant del nou Mercedes Benz GLB queda clar que som en un Mercedes. La qualitat dels materials i els acabats perfectes porten al màxim nivell els estàndards de qualitat del fabricant alemany. Destaquen els elements amb efecte alumini, que tenen la característica forma de tub de la marca. A més, també incorpora el sistema MBUX, que ha revolucionat els sistemes d’infoentreteniment i connectivitat de l'automòbil, i ho fa a través d’una pantalla central de 10,25 polzades amb tota la informació que puguem necessitar, a més d'una altra al quadre d’instruments que permet al conductor no haver d’apartar la vista de la conducció.

Pel que fa a les motoritzacions, el nou Mercedes Benz GLB ofereix tres propulsors de gasolina i quatre dièsel. El 200 desenvolupa 163 cv de potència, mentre que el 250 4Matic arriba als 224 cv. La versió més potent del model és el 35 4Matic, que arriba als 306 cv de potència. En dièsel, els propulsors comencen amb el 180d de 116 cv, el 200D de 150 cv, el 200D 4Matic de 150 cv i el 220d 4Matic, que desenvolupa 190 cv.

El nou GLB disposa de la generació més moderna de sistemes d'assistència a la conducció. Aquests equips presten assistència i interactuen amb el conductor, per oferir el nivell més alt de seguretat activa del seu segment. Algunes funcions de gran actualitat del paquet d'assistència a la conducció són, per exemple, la funció de gir i la funció de passadís d'emergència.

El GLB pot circular de manera semiautònoma en determinades situacions, gràcies que és capaç de controlar contínuament el seu entorn. Els sistemes millorats de càmeres i sensors de radar tenen un abast de fins a 500 metres. Alhora, el GLB utilitza els mapes de carreteres i la navegació per a les funcions d'assistència. Gràcies a aquestes dades, l'assistent actiu de distància Distronic, que forma part del paquet d'assistència a la conducció, pot ajudar al conductor davant d’un perill.