La Direcció General de Trànsit ha creat l'aplicació miDGT, amb la qual ja es pot portar el permís de conduir en el mòbil, una eina digital habilitada amb motiu de l'estat d'alarma per coronavirus que limita la mobilitat de les persones a situacions concretes.

Segons informa la Direcció General de Trànsit (DGT) el permís digital al mòbil té la mateixa validesa legal que en format físic però només en territori espanyol.

Amb aquesta aplicació els agents podran conèixer en temps real la informació que apareix al mòbil i verificar-la mitjançant la lectura d'un codi QR des de les tauletes electròniques que porten, així com veure dades actualitzades sobre permisos i validesa dels mateixos.

Trànsit llança aquesta nova eina, que personalitza la relació del ciutadà amb l'organisme, amb l'objectiu d'oferir eines per evitar desplaçaments, i anirà incloent noves funcionalitats com la matriculació i la transferència de vehicles entre particulars.

Dilluns es va suspendre temporalment l'atenció presencial a les direccions de trànsit per la qual cosa la DGT està treballant a incrementar els canals per a la realització dels tràmits demandats pels ciutadans.

L'aplicació permet que qualsevol conductor o titular de vehicle pugui portar tant el permís de conducció com la resta de documentació del vehicle al mòbil així com tramitar alguna gestió administrativa.

El passat mes de febrer es va llançar l'aplicació en fase de proves amb una bona acollida i des de fa uns dies s'ha obert al públic produint-se més de 200.000 descàrregues que se sumen a les més de 30.000 que van tenir lloc durant la fase d'aplicació.

Durant els quatre primers dies de funcionament 170.000 persones van accedir al seu permís de conducció digital i a les dades dels seus vehicles.

Així mateix 50.000 persones han actualitzat les seves dades de contacte per rebre avisos de la DGT i 20.000 han consultat el seu domicili de notificacions en el padró, dels quals 6.000 ho han actualitzat.

Abans de procedir a la descàrrega de l'aplicació és necessari estar donat d'alta al sistema cl@ve, que és la plataforma d'identificació segura per relacionar-se de forma electrònica amb l'Administració General de l'Estat.

A la pantalla inicial el ciutadà ja pot accedir a disposar del permís de conduir al telèfon mòbil i al de circulació així com a la fitxa tècnica electrònica del vehicle i consultar dades com els de la ITV, l'assegurança i el distintiu ambiental.

A més, consultar el seu saldo de punts, actualitzar les dades de contacte i del domicili, rebre avisos i alertes d'interès i accedir a notícies rellevants sobre el trànsit i la seguretat viària.

Algunes de les futures funcions seran sol·licitar cita prèvia a l'oficina més propera, obtenció de l'informe del vehicle, avís i pagament de sancions, identificació del conductor en cas de denúncia, verificació de documents oficials, comunicació del conductor habitual del vehicle, consultar notes d'exàmens, matriculació de vehicles i transferència de vehicles entre particulars.

Els permisos de conducció i circulació en el mòbil incorporen marques visuals per dificultar el frau.

Tot i la validesa del suport del telèfon la DGT recomana portar els permisos en format físic, ja que la seva verificació al mòbil només la poden realitzar els agents de l'Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil.

Progressivament es facilitarà a la resta de cossos de vigilància del trànsit que ho sol·licitin les eines per a la verificació d'aquests permisos digitals.