Arriba als concessionaris la cinquena generació del model Classe C, la berlina compacta de Mercedes, anomenada W206. El Classe C és la versió més venuda de la marca alemanya assentada a Stuttgart amb més de 10 milions d’unitats posades en circulació des de la seva introducció l’any 1984 i més de 2,5 milions des del llançament de la generació W205 el 2014.

Un Mercedes ClasSe S a escala

El nou Mercedes-Benz Classe C 202, definit per la marca com un Classe S en format petit per tota la càrrega de tecnologia i telemàtica que incorpora, presenta un disseny modern i innovador i unes proporcions dinàmiques gràcies a la combinació d’uns voladissos frontal i posterior molt curts i d’una gran distància entre eixos. Estèticament resulta més estilitzat, ja que ara és també més baix i més ample.

Un Mercedes ClasSe S a escala

Pel que fa a les dimensions segueix la tendència del mercat i creix, arribant fins als 4.751 mm de llarg. Això suposa 65 mm més en el cas de la berlina i 49 mm per a la carrosseria familiar respecte el model anterior. El maleter de la berlina manté la seva capacitat amb 455 litres, mentre la seva versió familiar augmenta en 30 litres fins als 490. Aquest model arriba amb dues carrosseries: Berlina i Estate. La versió familiar (Estate) només representa el 30% de les vendes al nostre país, tot i que en els últims anys cada vegada més clients es decanten per aquesta versió.

Un Mercedes ClasSe S a escala

La maniobrabilitat del nou Classe C 2021 augmenta gràcies a la reducció del diàmetre de gir, que es queda per sota dels 11 metres gràcies a la incorporació de l’eix posterior direccional (en opció).

A l’interior, Mercedes es manté a l’avantguarda tant en tecnologia com en habitabilitat, amb una gran pantalla central d’11,9 polzades i un display per al conductor de 12,3. Aquest disposa del sistema MBUX d’última generació, que ara és un 50% més ràpid a l’hora de processar. També incorpora la realitat augmentada, el car sharing entre conductors i el reconeixement per veu, empremta o pin.

Els acabats combinen qualitat premium amb un estil esportiu i futurista, destacant les seves sortides de climatització amb forma de turbina i la seva llum ambiental que envolta tot l’habitacle.

El model es presenta en acabat base, Avantgarde i AMG Line. L’Avantgarde resulta urbà i sobri, amb llantes de 17 “de sèrie o 18” opcionalment. Per la seva banda, l’acabat AMG Line és més esportiu i equipa llantes de 18” sèrie i de 19 opcionals. L’equipament de sèrie augmenta i inclou fars LED d’alt rendiment, sensor de pluja, seients calefactats per a conductor i acompanyant, paquet d’aparcament, sistema MBUX, Navegació Premium, climatització automàtica THERMATIC amb dues zones, volant esportiu multifunció en cuir o sistema sense fils de càrrega, entre moltes altres coses.

En el capítol mecànic el nou Classe C 2021 disposa de motors tèrmics tant en dièsel com en gasolina amb arquitectura de quatre cilindres, tots ells amb microhibridación lleugera. La gamma consta de tres motors gasolina de 170 CV, 204 CV i 258CV, i dos motors dièsel de 200 CV i 265 CV. Tots els propulsors van associats a caixes de canvi automàtiques de nou relacions anomenades 9G-TRONIC.

De cara ala propera tardor arribaran les versions endollables PHEV, amb una autonomia de100 km tant en gasolina com en dièsel.