Diari de Girona

Diari de Girona

El llistat de FAVORITS es reforça amb el LEXUS RZ

El Lexus RZ, el segon model 100% elèctric de la marca japonesa, venç a la sisena votació mensual dels premis Cotxe de l’Any dels lectors de Prensa Ibérica

El llistat de FAVORITS es reforça amb el LEXUS RZ

L’electricitat s’ha convertit en la gran protagonista de tot allò que envolta la indústria de l’automòbil. I els Premis Cotxe de l’Any dels Lectors de Prensa Ibérica no en són una excepció. La mateixa setmana en què el Hyundai Ioniq 5 es proclamava com el primer model elèctric que rebia aquest guardó, el Lexus RZ, la segona proposta 100% electrificada de la marca japonesa, s’alçava amb el triomf a la votació del mes de juny.

Després del tancament d’aquesta sisena votació parcial els vots emesos pels usuaris donaven el Lexus RZ com a vencedor d’una votació amb què es compleix el «pas de l’Equador» de la vint-i-unena edició d’aquests guardons.

evolució elÈctrica

Un triomf parcial que fa que la nova gamma SUV nipona accedeixi a un llistat de models favorits del qual ja en formen part altres alternatives elèctriques, com és el cas dels Renault Mégane E-Tech Electric i l’Opel Astra, que disposarà d’una variant elèctrica el proper any. A més, cal remarcar l’evolució cap a l’electrificació total d’un fabricant com Lexus, autèntic referent entre els híbrids.

En la votació del mes passat els participants d’aquest concurs van premiat la proposta de Lexus en què es combina el concepte SUV amb l’esportivitat, un notable desplegament tecnològic i de disseny i l’eficiència i prestacions del sistema de propulsió elèctric.

El conjunt motriu està format per dos motors elèctrics situats als dos eixos que doten el Lexus RZ de tracció les quatre rodes i que ofereixen una potència de 313 CV (230 kW) de manera conjunta.

Pel que fa a la bateria, l’RZ recorre a un total de 96 cel·les que proporcionen una capacitat de 71,4 kWh amb què es podran superar els 400 km d’autonomia, tal com assegura la marca. Aquesta bateria admet una càrrega de fins a 150 kW en un punt ràpid, baixant a 11 kW en un endoll de corrent altern trifàsic i de 7,3 kW en un monofàsic.

Altres característiques de la marca, com l’habitual cura pel detall interior, la gran pantalla de 14 polzades ubicada al quadre de comandaments o fins i tot curiositats del seu equipament (sent la més cridanera el nou volant opcional Stering Yoke, de disseny inspirat en l’aeronàutica), destaquen en un vehicle que entra de ple al nou mercat dels SUV de representació elèctrics.

Tres nOUs aspirants

En aquest mes de juliol tres vehicles més aspiren a unir-se al Lexus RZ en aquesta primera selecció de cotxes favorits pels lectors. Es tracta dels Volkswagen ID.5, Hyundai Staria i Honda Civic.

Una més que variada llista de candidats en què es pot trobar un nou aspirant elèctric, en aquest cas representat pel Volkswagen ID.5. D’altra banda també hi trobem una innovadora aposta monovolum, en aquest cas representda pel Hyundai Staria. Finalment, el tercer candidat representa l’enèsima generació de tota una icona del segment dels compactes: l’Honda Civic. Un model amb què la marca japonesa ha evolucionat la seva proposta cap al mercat de les berlines i amb la incorporació de la seva tecnologia híbrida e:HEV. Sens dubte, una mostra més de la varietat i la innovació que segueix presentant-se una indústria com la de l’automòbil, fidelment reflectida als premis del Cotxe de l’Any dels Lectors.

Compartir l'article

stats