Cotxe de l’ Any dels Lectors | Votació de gener

El Citroën C4 X colpeja primer

El Citroën C4 X colpeja primer

El Citroën C4 X colpeja primer / Javier Pinés

Javier Pinés

Els premis Cotxe de l’Any dels Lectors de Prensa Ibérica ja tenen el primer guanyador de la seva ronda de votacions mensuals: el Citroën C4 X. El nou model de la marca francesa ha aconseguit aquesta victòria parcial en la votació inaugural de la vint-i-dosena edició d’aquests guardons.

Un triomf aconseguit gràcies al suport dels usuaris registrats a la pàgina web mejorcoche.epi.es i que han servit perquè el C4 X se situés com el model favorit pels lectors, per sobre dels Jeep Avenger i Peugeot 408, els altres aspirants d’aquesta primera votació mensual.

Coneixent a fons el C4 X.

D’aquesta manera els participants al concurs s’han decantat per un model com el C4 X, que representa de manera fidel les noves tendències crossover que han desembarcat al mercat sota una proposta que es troba a mig camí entre una berlina i un SUV.

Per aconseguir-ho recorre a una configuració de carrosseria de tres volums al més pur estil cupè de quatre portes, a la qual s’afegeixen evidents tocs de tall totterreny com ara la seva altura més elevada al terra, els carenats (i sobredimensionats) passos de roda o els faldons que envolten els para-xocs i els laterals del vehicle.

Un altre dels punts forts d’aquesta evolució campera del compacte C4 és l’increment de la capacitat del maleter respecte l’original, amb 510 litres de volum (+130 litres) i un ampli espai aprofitable que destaca, sobretot, pel que fa a profunditat. Finalment, el Citroën C4 X destaca per disposar d’una de les gammes de motoritzacions més completes del seu segment. Un catàleg en què té cabuda fins a una variant dièsel HDi de 130 CV.

Tot i això, el gruix de l’oferta se centra en les versions gasolina PureTech, que estan disponibles amb dos nivells de potència: 100 i 130 CV, aquesta última sempre vinculada al canvi automàtic EAT8.

L’estrella del catàleg del Citroën C4 X és la variant elèctrica ë-C4 X. Es tracta d’una proposta 100% electrificada gràcies a l’ús d’un motor de 136 CV (100 kW) i 260 Nm de parell motor i tracció davantera. Un conjunt propulsor que s’alimenta d’una bateria de 50 kWh amb què la marca anuncia una autonomia total de 360 km, que fins i tot pot arribar als 400 km si fem servir el cotxe únicament per entorns urbans.

U6, ASX i Ioniq 6.

Amb la segona votació mensual ja en marxa, tres vehicles nous se sumen a la nòmina d’aspirants al Cotxe de l’Any dels Lectors. L’Aiways U6, el Hyundai Ioniq 6 i el Mitsubishi ASX són els protagonistes de la votació de febrer.

Tres models clarament vinculats al procés d’electrificació que viu el sector de l’automòbil, i en què Aiways i Hyundai presenten com a propostes dos models 100% elèctrics i Mitsubishi ofereix, amb el nou ASX, per primera vegada versions híbrides i híbrides endollables.