Sabem la mandra que pot rentar el cotxe, sobretot a l'hivern si no tens pàrquing on protegir-lo de les inclemències meteorològiques. Però el que pocs saben és que no rentar el teu cotxe pot comportar una sanció econòmica força important en ser una infracció de trànsit que pot ser assenyalada per les autoritats competents.

PER QUÈ PORTAR EL COTXE BRUT POT SUPOSAR UNA MULTA?

Si el teu vehicle no està prou net, la Direcció General de Trànsit preveu una multa econòmica. En concret, la infracció fa referència a no haver eliminat o netejat el gel i neu acumulats durant els mesos d'hivern abans d'arrencar. És a dir, has de treure qualsevol resta de gel o neu per poder començar a circular amb seguretat.

La sanció oscil·la dels 80 fins als 200 euros en funció de la gravetat de la situació, per això si el teu cotxe dorm al carrer durant els mesos d'hivern, i cada matí abans d'arrencar-lo té restes de gel o neu, ja saps el que cal fer. En cas contrari, no només et pots emportar una sorpresa desagradable en forma de multa; estaràs posant en perill la resta de conductors i vianants.