Això t'afectarà: la gran novetat del carnet de conduir el 2023

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha incorporat canvis importants en l’última reforma de llei portada a terme

Redacció

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha incorporat canvis importants en l’última reforma de llei portada a terme. Entre les modificacions més destacades hi ha la possibilitat d’obtenir dos punts més del carnet de conduir el 2023. Des de l’organització afirmen que aquesta mesura s’implementa amb l’objectiu de millorar el comportament dels conductors al volant per mitjà de cursos de conducció responsable eficient.

Així, doncs, les persones que disposin del permís de circulació podran aconseguir el certificat corresponent a aquesta formació, i s’asseguraran, a més, un altre parell de punts. De moment, no s’han detallat datesrequisits o altres especificacions sobre aquesta instrucció, tot i que des de fa diverses setmanes es treballa en l’acreditació de formadors per diferents ciutats del país.

Característiques del curs

Tal com recull el portal Business Insider, els nous cursos que estrena la DGT el 2023 inclouran tant una part teòrica com una de pràctica. La durada mínima de la formació se situarà entorn de les sis hores i tractarà sobre mesures de conducció segura, diferenciant segons el tipus de vehicle carretera.

Així mateix, un dels apartats en els quals es posarà molta atenció serà el respecte als ciclistes, considerats com a usuaris més vulnerables.

Ampliar o recuperar punts

La certificació que s’obtindrà després d’aprovar aquests cursos atorgarà dos punts al titular del carnet de conduir. Aquesta mesura permetrà ampliar el saldo fins a un total de 15 punts de manera immediata, a més de recuperar els punts que s’hagin perdut per infraccions de trànsit.

Cal destacar que la quinzena serveix de límit, de manera que els conductors amb 14 punts que aprovin la formació no podran superar aquesta barrera.