El botó màgic que tots els cotxes tenen i que molta gent ni sap per a què serveix

No només aconseguiràs reduir la temperatura dins del cotxe, sinó que estalviaràs combustible

El botó màgic que tots els cotxes tenen i que molta gent ni sap per a què serveix

El botó màgic que tots els cotxes tenen i que molta gent ni sap per a què serveix / Arxiu

Redacció

Els cotxes continuen incorporant funcions de tot tipus que ajuden a facilitar la conducció responsable i a assegurar la comoditat del conductor i els seus acompanyants. Aquesta evolució s’aprecia als botons del ‘tablier’ del vehicle, que en qüestió de dècades s’han multiplicat, de manera que els usuaris desconeixen algunes de les seves finalitats.

Entre aquestes funcions hi ha una gran desconeguda, la recirculació d’aire (símbol d’un cotxe amb una fletxa a l’interior). Aquesta opció permet seleccionar des d’on es recull l’aire que entra al sistema de ventilació i per on es dispersa. En altres paraules, es pot elegir si l’aire que s’utilitza és de l’exterior o l’interior de l’automòbil.

Diferents utilitats

Aquesta opció s’ha d’activar quan se circula per zones amb alta contaminaciópudors, amb pols fum. Així, doncs, per mitjà de la recirculació es podrà continuar utilitzant l’aire condicionat sense posar en risc la qualitat de l’aire dins del vehicle.

Així mateix, tal com exposa el portal especialitzat Neomotor, aquest sistema també és realment útil a l’estiu o en jornades amb altes temperatures. En aquests casos, és recomanable activar l’aire condicionat i, posteriorment, encendre la recirculació quan comenci a sortir aire fred. D’aquesta manera, no només s’aconsegueix reduir la temperatura dins del cotxe, sinó que s’estalvia combustible. Així mateix, aquest procés es pot utilitzar a la inversa en èpoques de fred, escalfant el cotxe amb la calefacció i activant la recirculació quan ja s’ha arribat a la temperatura desitjada.

Amb tot, els experts recomanen no mantenir aquesta funció activa més de deu minuts, ja que a partir d’aquest període s’ha de renovar l’aire de l’interior del vehicle.