La DGT retira una de les seves multes més populars: ja no hauràs de preocupar-te!

Era una de les grans peticions dels conductors

Un agente de la Guardia Civil para a un vehículo durante un control en la autovía A-5, en la primera operación salida del verano de 2022, a 1 de julio de 2022, en Madrid (España). El dispositivo desplegado por la Dirección General de Tráfico (DGT) para la

Un agente de la Guardia Civil para a un vehículo durante un control en la autovía A-5, en la primera operación salida del verano de 2022, a 1 de julio de 2022, en Madrid (España). El dispositivo desplegado por la Dirección General de Tráfico (DGT) para la / Alejandro Martínez Vélez - Europa Press

Luis Alloza

Hi ha un grup de multes que són les més comunes de la DGT: excés de velocitat, elements de seguretat del cotxe (una llum fosa, el cinturó de seguretat sense posar...) i les relacionades amb les distraccions, sent la més habitual la de l'ús de telèfon mòbil que, per cert, hem de dir que s'han endurit molt les sancions per evitar el seu ús al volant.

Ara bé, d'infraccions n'hi ha moltes més, però la que està just a sota de la de l'ús del mòbil al volant, ha portat a milers de conductors a passar per caixa. Tot i que, sempre ha estat catalogada com una de les infraccions més injustes que poden existir.

Es tracta de la multa per haver de portar obligatòriament el carnet de conduir a sobre, en format físic. Ara ja no et podran multar per això, ja que la policia té la possibilitat de comprovar de forma telemàtica si tens el carnet en vigor. També podran veure si has comès altres infraccions o si tens alguna causa judicial oberta.

Abans sempre estaves obligat a portar el carnet de conduir i el DNI i, si et paraven i no els portaves et queia una bona multa; encara que, fossis un bon conductor i tinguessis el carnet en vigor i amb punts. Aquesta situació generava molta ràbia entre els conductors.

D'aquesta manera, actualment, només identificant-te davant els agents de policia, ja podran comprovar la teva informació. Ara bé, per tal d'agilitzar els tràmits, sempre es recomana portar el carnet en format físic.