Mercedes ens avança com seran les seves noves Classe V i Vito, que començarà a vendre a primers de l’any que ve, quan encara no donen a bast per a satisfer la demanda de la reeixida versió actual que fabrica al nostre país (Vitòria). Serà l’última generació d’aquesta plataforma i la que la substituirà -en principi seguirà en producció mentre existeixi demanda-, ja no comptarà amb motors d’explosió perquè serà exclusivament 100% elèctrica.

Encara que cal parlar d’un producte nou, més que d’un restyling, ja que hi ha canvis estètics, nou interior i importants millores en matèria d’equipament i ajudes electròniques a la conducció, la veritat és que s’estructuren sobre la plataforma ja coneguda i comparteixen els mateixos motors que Mercedes va actualitzar el 2019. I és que, els Classe V i Vito actuals daten de 2014.

Els canvis estètics són discrets, però importants. Les línies mestres del disseny són les mateixes, encara que suavitzen els seus traços, mentre que els fars -matricials en opció-, paracops i la graella: el frontal, en definitiva; és totalment nou, destacant una graella en sintonia amb els últims models de la casa que, a més, pot ser retroiluminada. En l’acabat més alt i per primera vegada en la història dels Classe V es munta l’estrella elevada sobre la graella com en les luxoses berlines.

Passant a l’interior ens trobem un totalment nou i modern quadre de comandament, sobre el qual es col·loca un immens cockpit, compost per dues pantalles de 12,3 polzades, cobertes per un únic cristall, una per a la instrumentació i una altra per a l’infoentreteniment amb el sistema operatiu MBUX -al nostre judici el millor sistema de comandos de veu i la millor organització de la informació del mercat-. Tot això presidit pel preciós volant multifunció que ja coneixem dels turismes.

Les Vito també estrenen nou interior que, sense arribar a ser tan sofisticat com en els Classe V, també inclou dues pantalles -aquesta vegada separades- i una molt pràctica distribució dels espais.

L’equipament i sobretot les ajudes electròniques a la conducció han millorat sensiblement i s’incorporen nous sistemes com el paquet pàrquing -càmeres amb vista zenital del vehicle i el seu remolc-, l’aparcament semiautomàtic o el frenat d’emergència amb trànsit creuat.

Hi ha quatre nivells d’acabat disponibles: Standard, Style, Avangarde i Exclusive, a més dels paquets especials Night i AMG Line. Capítol a part mereix la nova Marco Polo -potser la camper més desitjat del mercat-, que millora no sols en tot l’esmentat dels Classe V sinó que adopta un major número de dispositius propis del segment dels vehicles per acampar, amb una enginyosa i molt luxosa interpretació de l’interior.

Mateixos motors.

No hi ha canvis mecànics, s’ofereixen tres nivells de potència del seu motor turbodiésel de quatre cilindres i dos litres, el 220d de 163 CV, el 250d de 190 CV i el 300d de 239 CV, tots ells associats a un canvi automàtic amb nou velocitats, mentre que la tracció pot ser posterior o total.

En les variants 100% elèctriques tant l’EQV com les Vito, tampoc hi ha canvis amb un únic motor de 204 CV i únicament amb tracció posterior i dos tipus de bateria, una de 66 kWh i 231 km d’autonomia i una altra de 100 kWh que arriba als 355 km.

Ambdues carreguen a un màxim d’11 kWh en corrent altern, mentre que en contínua el primer arriba als 80 kWh -35 minuts de 0 a 80%-, i la bateria gran permet carregar fins a 110 kWh -45 minuts de 0 al 80%-.