Acaba el mes d’agost i, amb ell, una nova votació dels Premis Cotxe de l’Any dels Lectors de Prensa Ibérica.

Concretament, la vuitena consulta mensual, de la qual ha sortit vencedor el nou Toyota C-HR. La segona generació del B-SUV de la marca japonesa ha estat la triada pels participants d’aquest concurs en una consulta en la qual tenia com a adversaris al Fiat 600e i al SsangYong Torres.

Un trio d’aspirants entre els quals els lectors han triat amb els seus vots al Toyota C-HR perquè formi part de la particular llista de models favorits de l’any i situar-se en una posició de preferència per a aconseguir una de les sis places que donen accés a la votació final.

Tendències SUV

. Una vegada més, els resultats de les votacions mensuals del Cotxe de l’Any dels Lectors tornen a reflectir de manera clara les tendències que predominen en el sector de l’automòbil, amb el concepte SUV i l’electrificació com a protagonistes. I el Toyota C-HR és un clar exemple.

El fabricant japonès li ha donat una volta al cotxe que es presenta com la porta d’entrada al seu catàleg crossover, mantenint tot el caràcter de l’innovador model llançat el 2017. Ara, 6 anys després, el C-HR guanya esportivitat, tecnologia i eficiència, sempre amb la tecnologia híbrida de Toyota com a referència. En aquest sentit, al costat de les alternatives «electric hybrid» que la marca ofereix en la pràctica totalitat de la seva gamma, el C-HR presenta una nova motorització híbrida endollable (PHEV) denominada 220PH de 223 CV de potència i amb més de 60 km d’autonomia 100% elèctrica.

Les versions híbrides «tradicionals» es presenten sota les denominacions 140H i 200H, de 140 i 196 CV, respectivament. Si bé la menys potent no estarà disponible durant el llançament del vehicle, la superior comptarà, igual que el model PHEV, amb dos nivells d’acabat denominats Premiere Edition i GR Sport Premier Edition. Així mateix, compta amb la possibilitat d’equipar un sistema de tracció total gràcies a la incorporació d’un segon motor elèctric en l’eix posterior.

Tota una sèrie d’arguments que els lectors han tingut en compte per a atorgar aquest triomf parcial al Toyota C-HR, com ja fessin en les votacions anteriors amb els Citroën C4 X, Mitsubishi ASX, BMW XM, Volvo EX90, Hyundai Kona i Peugeot 2008. Una destacada nòmina de models a la qual se li sumaran altres dos candidats abans que es conformi la definitiva llista de finalistes del Cotxe de l’Any dels Lectors.