La marca sudcoreana Kia té previst utilitzar en els seus nous models elèctrics una part de les 55 tones de plàstic recentment recollides per «The Ocean Cleanup». El fabricant asiàtic forma part d’aquest projecte al qual s’han sumat multinacionals i entitats de tot el món, i que té com a objectiu retirar la major quantitat possible de plàstics dels oceans. Una iniciativa que s’enquadra en el procés de transformació de Kia.

L’última acció realitzada per «The Ocean Cleanup» va desembarcar aquesta recollida de plàstics en Victoria, illa de Vancouver (Canadà). Una xifra rècord que es va extreure de l’oceà Pacífic amb una innovadora tecnologia denominada Sistema 002, després d’un llarg recorregut a través de la Gran taca d’escombraries en el Pacífic (GPGP), la major acumulació de residus flotants del món amb una superfície estimada de 1,6 milions de km quadrats, unes tres vegades l’extensió de la península Ibèrica.

Kia ja ha desenvolupat més de 30 solucions sostenibles com a teixits i catifes amb PET reciclatge, cuir alternatiu de base biològica i pintura sense productes nocius com el benzè, el toluè i el xilè. La marca ha anunciat que començarà en breu el procés de reciclatge del plàstic capturat per a utilitzar-los en futurs models.