El preu dels carburants no para d'oscil·lar contínuament a les gasolineres i cada vegada són més els conductors que busquen trucs per estalviar-se diners quan emplenen el dipòsit del seu vehicle. Si ets dels que intenta posar més carburant per menys diners t'interessarà parar atenció a aquests consells.

Trobar la gasolinera més pròxima

Com és lògic, segurament tractes de trobar la gasolinera que s'adapti al teu pressupost i que t'enxampi el més a prop possible. Per això, possiblement vas a les gasolineres low cost, ja que ofereixen preus més baixos que les grans marques. No obstant això, és possible que no en tinguis una a prop o no sàpigues localitzar-la correctament.

A través d'aplicacions de navegació com Google Maps, aquest problema s'ha acabat. És possible activar una opció que mostra totes les gasolineres que es troben al teu voltant i el preu que té cadascuna, diferenciat per colors perquè et sigui més fàcil reconèixer aquelles que venen el combustible a un menor preu.

El truc per estalviar gasolina

Un altre dels trucs és el de la pressió en la mànega del combustible. Moltes persones pensen que, en repostar, la millor opció és estrènyer la maneta fins al final, però pot ser que estiguin equivocats. Malgrat omplir abans el teu cotxe, ja que la pressió permet que surti abans la gasolina, no és l'opció més recomanable.

Un surtidor d'una benzinera, en una imatge d'arxiu. MAITE CRUZ

I és que en portar la maneta fins al final farà que el combustible s'evapori més ràpid, per la qual cosa, generalment, estarem posant menys gasolina pel mateix preu. La recomanació? Has de tenir paciència a l'hora de posar gasolina per poder aprofitar cada gota de combustible.

Posar gasolina aquest dia és més barat

Per saber quin dia és més barat posar gasolina només hauràs de pensar una mica en la llei de l'oferta i la demanda. Durant les vacances, en general, el preu dels carburants acostuma a pujar quan els conductors es disposen a iniciar un trajecte (normalment en les quinzenes més assenyalades).

I és que durant la resta de l'any passa el mateix. En general, posar gasolina els caps de setmana resultarà més car, ja que és quan més desplaçaments es produeixen. Per tant, el dia de la setmana que serà més assequible per a la teva butxaca serà el dilluns, i en concret, a primera hora del dia, per la qual cosa si vols estalviar-te uns diners, el millor serà que posis gasolina a principi de la setmana.