Pep Guardiola ha posat la cara i la veu al comunicat del Tsunami Democràtic, aquest dilluns al vespre. En nom de la plataforma, l'entrenador de futbol ha demanat a la comunitat internacional que "intervingui en el conflicte" per "seure i parlar" amb l'Estat.

També reclama al govern espanyol una "solució política i democràtica". "Espanya: seu i parla", continua el text. A més, la plataforma reclama a la societat civil internacional que pressioni els seus governs per intervenir en el conflicte i trobar "solucions polítiques i democràtiques".

El comunicat que ha llegit Guardiola sosté que la sentència del Suprem és un "atac directe" als Drets Humans, i que Espanya viu una "deriva autoritària" sota la qual s'utilitza la llei antiterrorista per "criminalitzar la dissidència". El manifest del Tsunami afegeix que els líders independentistes condemnats representen els partits majoritaris i les entitats de la societat civil "més importants" de Catalunya.

Guardiola també lamenta, en nom del Tsunami, que ni el govern de Pedro Sánchez, ni cap altre govern espanyol no han tingut la "valentia" d'afrontar el conflicte entre Catalunya i l'Estat a través del diàleg i el respecte: "Han optat per la repressió com a única resposta".

L'entrenador del Manchester City, i extècnic del Barça, també assegura que la lluita no-violenta no s'aturarà fins que s'acabi la "repressió" i es respecti el dret a l'autodeterminació com s'ha fet a Quebec o Escòcia. "En aquest marc només hi ha un camí: seure i parlar", conclou el vídeo.