La portaveu del PP al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, ha acusat aquest dimecres el vicepresident del Govern espanyol, Pablo Iglesias, d'haver-se convertit en "l'ambaixador d'ETA-Batasuna dins l'executiu", en el "ruc de Troia de la democràcia" i en "la principal amenaça per als més vulnerables".

La portaveu popular s'ha referit amb aquestes paraules al líder d'Unides Podem durant una interpel·lació que li ha adreçat durant la sessió de control al Congrés dels Diputats i que ha suscitat un debat tibant entre tots dos parlamentaris.

Així, tirant d'hemeroteca i d'afirmacions que ha atribuït a Iglesias al llarg dels anys, Álvarez de Toledo acabat acusant el líder de Podem de "legitimar la violència" i fins i tot d'"exercir-la" quan ha participat en escarnis o els ha incitat.

També ha citat part de la tesi doctoral d'Iglesias en la qual, segons ha dit, defensava la kale borroka com una "gimnàstica d'entrenament" i li ha retret la "insòlita condescendència amb la violència" que, des del seu punt de vista, ha tingut sempre.