La selecció espanyola ha empatat a tres gols en la seva estrena al Mundial 2018 davant la vigent campiona d'Europa, Portugal (3-3), a la qual ha remuntat amb gran futbol fins que Cristiano Ronaldo ha signat un triplet a falta de dos minuts per al final .

Cristiano s'ha convertit en el màxim golejador del Mundial de Rússia. Mai havia marcat a Espanya i li ha fet tres en un sol partit. Ha obert el partit de penal només començar, ha trobat la decisió de David de Gea a la vora del descans i quan Portugal semblava derrotada, ha col·locat a l'escaire una falta a dos minuts del final.

La selecció espanyola, en l'estrena de Fernando Hierro, havia remuntat amb doblet de Diego Costa i un cop de dreta de Nacho Fernández.