La selecció de Rússia es va imposar (5-0) ahir a l'Aràbia Saudita en el partit inaugural del seu Mundial, disputat a l'Estadi Olímpic Luzhniki de Moscou, una posada de llarg sense error que permet a l'amfitrió mantenir totes les seves opcions d'avançar a les cruïlles des del Grup A. El gran objectiu dels russos és arribar a vuitens per recuperar una mica de la presència perduda en els últims anys en l'esport del futbol.

Després de quatre tornejos sense passar de la fase de grups, Rússia va començar amb una sòlida actuació seu partit davant la ventafocs, amb especial esment a un Txerisev autor d'un bonic doblet. Després de quatre anys d'espera el primer dels 64 partits del Mundial va deixar als russos amb els tres punts, davant un rival amb ambició en els primers minuts, però sense cap ordre defensiu ni a la sortida de la pilota.

Smolov i Dzagoev van gaudir de la quantitat d'espais que van deixar els saudites, fluixos també en la marca. Gazinskiy als 10 minuts va fer l´1-0 en una pilota penjada a l'àrea. L'ambient festiu es va refredar amb la lesió de Dzagoev, però per a l'estrena no el van arribar a trobar a faltar ja que l´extrem del Vila-real Txerisev va cobrir el seu lloc amb nota i abans de la mitja part ja faria el 2-0.

L´Aràbia no tenia cap opció i només mancava la sentència. Arribaria al minut 71 de la mà de Dzyuba. Amb el 3-0 els asiàtics van abaixar els braços abans d´hora i es van acabar enduent un correctiu més sever del previst encaixant dos gols més, de Txerisev