La selecció de Croàcia va segellar la seva primera plaça del grup al Mundial de Rússia després de batre (1-2) a Islàndia, que no va poder aconseguir un triomf que els hagués donat el pas a vuitens com a segona de grup, una posició que ocupa l'Argentina, que va vèncer «in extremis» (2-1) a Nigèria.

Ni les rotacions van fer claudicar a una de les seleccions que millors sensacions està deixant en aquest començament de Mundial. Ivan Rakitic, Ante Rebic Mario Mandzukic i Sime Vrsaljko van descansar però el combinat balcànic no va fallar. Els gols de Milan Badelj i Ivan Perisic van portar els croats a uns vuitens amb què Islàndia ja va deixar de somiar tot i tenir-los molt a prop durant tot el xoc, ja que una victòria aquest dimarts ho hagués fet possible amb el triomf de l'Argentina a els últims minuts contra Nigèria.

La classificació d'Islàndia va ser una quimera, ja que l'empat de Nigèria davant d'Argetina va obligar els islandesos a guanyar per dos gols de diferència. No obstant això, el gol de Marcos Rojo en els últims compassos, va deixar a Islàndia, de nou, a un gol de la classificació.

Gairebé en el temps de prolongació, Perisic va dinamitar aquestes càbales amb un gol a la contra que va deixar sense cap esperança a Islàndia, sense temps per reaccionar. Croàcia, que passa com a primera de grup, se les veurà en vuitens de final amb Dinamarca diumenge que ve (20.00 hores) a Nizhni Nóvgorod. Argentina, segona classificada d'aquest grup D, buscarà una plaça a quarts davant França aquest dissabte (16.00 hores) al Kazan Arena.