Rakitic ha classificat aquest diumenge Croàcia pels quarts de final del Mundial, on tindrà com a rival Rússia, transformant el penal decisiu de la tanda que ha hagut de desfer l'empat a un registrat al final dels 120 minuts de joc contra Dinamarca.

El migcampista del Barça ha emergit per enganyar el porter Schmeicher que, a la pròrroga, a cinc minuts del final, ha aturat un penal a Modric que hauria evitat patiments pels croats.

El porter danès també ha aturat dos llançaments a la tanda final, però no ha pogut evitar el gol de Rakitic, que juntament amb Subasic, aturant tres llançaments als danesos, han estat els grans protagonistes de la nit.

Els gols han arribat molt aviat: Mathias Jorgensen, en el minut dos, ha avançat Dinamarca després de rematar una pilota dins l'àrea petita; només dos minuts més tard, Mandzukic aprofitaria un rebot per batre Schmeichel.

El que feia intuir un partit obert i amb gols s'ha transformat en un partit més aviat gris i sense ocasions. Ningú ha estat capaç de desfer la igualada i, a la pròrroga, Croàcia ha desaprofitat la seva gran ocasió quan a cinc minuts del final Modric ha errat un penal, aturat per Schmeichel.

La inevitable tanda des dels 11 metres ha acabat somrient a Croàcia.