Espanya té un tresor incalculable. Gavi i Pedri van arribar per quedar-se des del primer dia i s’han convertit en les estrelles d’una selecció que creixia amb la sensació de ser un gran bloc, però sense individualitats destacades. Els dos jugadors del Barça van destrossar aquesta teoria i ‘la Roja’ pot presumir amb orgull de tenir dos cracs. Són de gran consideració, tot i que els seus carnets d’identitat espantin de tan joves que són.

Gavi és el futbolista més jove d’Espanya, amb 18 anys, mentre que Pedri divendres en complirà 20. Ho podrà celebrar a Doha amb la seva família, el dia lliure concedit per Luis Enrique després d’una estrena brillant en el Mundial. En la passada Eurocopa va ser el millor jugador espanyol i ara té la sort d’haver trobat un soci de luxe en Gavi.

Apadrinat

Tot i que és molt jove també, Pedri ha apadrinat el de Los Palacios. «Intento cuidar-lo», repeteix el canari cada vegada que li pregunten per Gavi. El 26 de ‘la Roja’ va passar pel mateix que el seu company, ja que va guanyar el Golden Boy i el trofeu Kopa i és el millor conseller per administrar la fama.

Pedri ha ensenyat Gavi a combatre els elogis comportant-se amb naturalitat. No canviant res del seu joc i sent ell mateix tant dins com fora del camp. Gavi continua deixant-se l’ànima en el camp com un juvenil i el seu talent brolla a dojo.

La fórmula Pedri s’ha revelat com la millor per no baixar el nivell i millorar dia a dia. Així ho apliquen al Barça i ara a la selecció. Els mecanismes de ‘la Roja’ no són idèntics als blaugranes, però s’assemblen.

Només tres vegades junts

En realitat, en l’equip espanyol, tots dos només han coincidit tres vegades en l’onze inicial: en l’amistós contra Albània a Barcelona, el partit de Nations League a Saragossa contra Suïssa i l’estrena del Mundial a Doha. També van compartir minuts en la segona part davant Islàndia a la Corunya i van ser els revulsius en el segon temps perquè Espanya arribés a la final de la Nations League amb la victòria a Portugal.

Pedri i Gavi s’estan acostumant cada vegada més a viure amb la comparativa amb Xavi i Iniesta. Com la resta de coses, la interioritzen sense enrojolar-se ni creure’s que ja són uns divos. Tenir el cap a lloc és part de la seva grandesa i, per si de cas, Luis Enrique i el seu ‘staff’ n’estan pendents.Pedri ha exercit com un veterà des del primer dia. Hi estava més acostumat. La Federació va amb una mica més de compte amb Gavi. Les seves aparicions públiques són molt mesurades i està molt ben assessorat per l’eficient departament de comunicació de la RFEF.

Dues maneres de ser

Pedri sempre ha mostrat un alt grau de maduresa. És bromista amb els seus companys, però també molt seriós quan toca treballar. Gavi encara està aprenent amb el mirall del seu amic. El seu caràcter és més dispers i moltes vegades ha de suportar les bromes per algunes de les seves badades. Si algú s’ha deixat alguna cosa, les mirades apunten directament Gavi.

El sevillà és el ‘rookie’ i porta el seu paper amb bon tarannà encara que estigui en el focus i tingui més protagonisme mediàtic que altres companys consagrats. Li agrada jugar i divertir-se amb els nois de la seva generació.

Fer filigranes amb Yéremi Pino o Nico Williams i separar-se el mínim de la pilota. Cada entrenament és una ocasió per disfrutar i la sensació que desprèn enlluerna Lucho. Futbol en estat pur.

Acompanyats per les famílies

La majoria de jugadors han desplaçat les seves famílies o comptaran amb el seu suport durant el Mundial. Els pares i el germà de Pedri ja es troben a Doha i van presenciar el primer partit del grup contra Costa Rica. Per la seva banda, els pares de Gavi arribaran el cap de setmana per acudir al partit contra Alemanya. Els familiars dels futbolistes s’han repartit per diferents punts de la capital qatariana, alguns en apartaments i d’altres han preferit hotels.