ANÀLISI DE L’11 CONTRA EL MARROC

Les claus de l’11 d’Espanya contra el Marroc: Luis Enrique sorprèn i posa Marcos Llorente de lateral dret

Los 11 jugadores que ha elegido Luis Enrique para medirse a Marruecos.

Los 11 jugadores que ha elegido Luis Enrique para medirse a Marruecos. / @SeFutbol

Joan Domènech

En el quart partit del Mundial, i jugant-se el pas als quarts de final, Luis Enrique ha mantingut l’estructura que tan bé li va funcionar contra Costa Rica. Repeteix 10 dels 11 jugadors que van golejar en el seu debut (7-0) amb la gran novetat de col·locar Marcos Llorente al flanc dret de la defensa.

Per tant, el tècnic torna al punt de partida amb què va arrencar al Mundial de Qatar, però introdueix la revolucionària presència del jugador de l’Atlètic, que sl seu club tampoc exercia aquesta temporada aquesta missió tan defensiva.

1.- Tercer lateral destre diferent

Són quatre partits de Mundial i tres laterals destres diferents. Va començar sent Azpilicueta l’elegit contra Costa Rica, després va jugar Carvajal contra Alemanya i va retornar el capità del Chelsea en la derrota amb el Japó. I en els vuitens de final emergeix la figura de Marcos Llorente, que no havia jugat ni un sol minut en tot el torneig.

Luis Enrique té dos especialistes i no n’utilitza, curiosament, cap. Laporte, que retorna a la titularitat, completa l’eix de la defensa amb Laporte, i queda de nou instal·lat en l’11 inicial Jordi Alba després de l’aparició de Balde al lateral esquerre en el duel amb els japonesos.

2.- El centre del camp de sempre.

Canvia la defensa. Luis Enrique no toca mai el porter (Unai Simon i 10 més sempre) ni el centre del camp. És el trio del Barça. Busquets com a eix, acompanyat per Gavi (interior dret) i Pedri (interior esquerre). En aquesta estratègica zona manté el seleccionador espanyol la confiança absoluta, gairebé indestructible en els tres centrecampistes blaugrana.

3.- Sense nou pur.

Luis Enrique repeteix la mateixa fórmula ofensiva contra el Marroc que tan bé li va sortir contra Costa Rica. No juga amb nou pur. Morata es queda a la banqueta i exerceix aquest rol Marco Asensio, escortat per Ferran Torres (extrem dret) i Dani Olmo (extrem esquerre). El tècnic asturià es guarda Morata per si el partit es posa difícil contra el Marroc, a més de disposar en la banqueta de la velocitat juvenil de Nico Williams o el gol que sol desprendre Ansu Fati