MUNDIAL DE QATAR

Messi i Modric: un duel de ‘10’

L’argentí i el croat, els dos MVP dels últims Mundials, mesuren els seus lideratges a la semifinal del Mundial de Qatar

Modric i Messi són dues de les grans figures del Mundial

Modric i Messi són dues de les grans figures del Mundial / EFE

Jordi Gil

Són més que llegendes del futbol. El seu palmarès és per posar-se a tremolar. Leo Messi ha aconseguit 7 Pilotes d’Or i 4 Champions League, entre altres guardons, mentre que Luka Modric va irrompre en la carrera per la Pilota d’Or, amb una conquesta el 2018, a més de tenir 5 Champions League. Dos números 10, que amb 35 i 37 anys poden tocar la glòria absoluta si conquereixen la Copa del Món a Qatar 2022.

No són campions del món, però han jugat dos finals. Messi, la del 2014 al Brasil davant Alemanya, i Modric, la del 2018 davant França. Cap dels dos la va guanyar, però tots dos van ser distingits com els MVP de la competició, van ser els millors del Mundial. No era el títol que volien, però amb la perspectiva dels anys és una cosa que llueix en el seu palmarès i només està a l’abast dels més grans.

Messi està sent el gran protagonista del torneig. Ha disputat els 480 minuts que ha jugat l’Argentina amb quatre gols i dues assistències. A més de marcar el seu gol en la tanda de penals davant els Països Baixos. Els aficionats de l’albiceleste s’encomanen al seu D10S particular, que amb 35 anys està oferint una exhibició estratosfèrica.

Modric, per la seva banda, ha jugat 495 minuts a la Copa del Món amb 37 anys, només va descansar quatre minuts davant el Canadà i 11 a la pròrroga davant el Japó. En total, Croàcia, amb les seves dues pròrrogues ha disputat 510 minuts en el torneig. Un cansament que hauria d’acusar, però el madridista es cuida al detall, amb un descans molt mesurat i una alimentació equilibrada. Amb equilibri i sentit comú amb molt treball físic, per descomptat.

«Messi és molt gran»

Luka respecta molt Messi i l’Argentina, com va manifestar en les seves últimes declaracions a Televisió Espanyola: «L’Argentina és un gran equip, no només tinc ganes de jugar contra un jugador. És clar que Leo Messi és molt gran, el millor jugador d’ells, i tindrem moltes dificultats per aturar-lo, però estem preparats i ho donarem tot. Intentarem fer el millor partit del torneig de les nostres vides. Espero que sigui suficient per estar a la final».

Messi, per la seva banda, es prepara amb discreció. Treballa amb el kinesiòleg, segueix un pla detallat per mantenir el seu to físic i està molt pendent de l’alimentació i descans. Dues maneres semblants d’actuar per poder competir al màxim nivel. El fruit al seu treball es nota en aquest Mundial. Les seves seleccions porten un any 2022 espectacular amb el seu lideratge. L’Argentina només ha patit una derrota (contra l’Aràbia Saudita al Mundial) i un empat (contra l’Equador, en la fase de classificació) en 14 partits, mentre que Croàcia en el tram de 14 partits només en va perdre un davant Àustria a la UEFA Nations League.

Dos combinats molt ben treballats, amb dos futbolistes espectaculars, capitans i responsables que aspiren a arrodonir la seva carrera amb el trofeu més gran possible.