Una altra de les tradicions més arrelades és el raïm que es menja durant les dotze campanades la nit del 31 de desembre. És el moment de deixar enrere un any per encarar-ne un altre sempre amb els millors desitjos. Durant un breu espai de temps menjarem 12 grans de raïm intentant coincidir amb les campanades. No és fàcil. I també és un moment de tensió i per pensar que ens podem ennuegar i tenir un bon ensurt.

A banda de tenir present això, del perill que comporta, empassar-se el raïm amb rapidesa també podem sorprendre els nostres familiars i convidats amb una bona presentació. A continuació et donem algunes idees: Una de les més originals maneres de presentar el raïm i que a més permet una infinitat de personalitzacions, és aquesta. Pots afegir a la punta alguna etiqueta amb el nom de la persona, un llaç, un dibuix d’un motiu nadalenc o una etiqueta de pissarra per a poder escriure el nostre desig per al nou any. En cucurutxo: Com si es tractés d’unes crispetes de blat de moro, aquest tipus de presentació també cridarà molt l’atenció. Les opcions també són moltes: des de folis de colors amb els dibuixos d’escenes del Nadal fets pels petits de la casa, triar un assortiment de papers decoratius, fer servir paper de diari o introduir el raïm en un cucurutxo de neula com en el que vénen amb els gelats. Si a més és de xocolata, farà la delícia dels nens. En bosses de paper de kraft: Aquesta idea és una de les més representatives de la celebració en si. Podem imprimir imatges d’algun rellotge que trobem en internet marcant les 12 en punt, o les dotze menys un minut, moment en el qual comença el compte enrere. També podem afegir una etiqueta amb el nou any o escriure’l a mà amb un retolador. Dins d’una bola nadalenca: Una altra idea molt original consisteix a introduir els granets de raïm dins d’una bola de Nadal transparent. Fins i tot podem tenir-les penjades de l’arbre quan arribin els convidats i que cadascun prengui la seva en el moment de començar les campanades.

A part d’aquestes hi ha moltes altres, com crear eriçons amb fruites, col·locar-les a mode de polsera, o decorar les bossetes transparents que les continguin de múltiples maneres... Tria el teu propi estil per aquesta nit de Cap d’Any.