Necrològiques del 15 de juny de 2024

Consulta les defuncions d'aquest dissabte

Necrològiques

Necrològiques / DdG

Redacció

Redacció

Lluís Molinas, activista cultural palafrugellenc i «drapaire de la història» 

Lluís Molinas.

Lluís Molinas. / DdG

Lluís Molinas i Falgueras, referent de la cultura popular de Palafrugell i de la Costa Brava, va morir dimecres als 89 anys. Va ser activista cultural, actor, periodista, escriptor, editor i un col·leccionista incansable. Amant del teatre i del cinema, va ser cronista del boom turístic de la Costa Brava. Al llarg de la seva vida va publicar diferents llibres dedicats a la Costa Brava i al cinema. El darrer, va ser «Tot recordant», que agafava el títol del programa que presentava a TV Costa Brava, i en el qual explicava anècdotes de personalitats que va conèixer i entrevistar, com ara Anthony Quinn, Rock Hudson o Liza Minnelli.

Com a periodista, va ser dels primers en entrevistar Salvador Dalí. Durant anys va ser coordinador de la Revista del Baix Empordà i va col·laborar en programes de televisió i ràdio. Cati Piera, exregidora de Palafruguell i molt vinculada a l’activitat cultural local, recordava ahir a Ràdio Palafrugell que Molinas es definia a ell mateix com a «drapaire de la història». 

L’any 2021, Molina va cedir el seu fons documental a l’Arxiu Municipal de Palafrugell, que destacava la importància dels documents relatius a la seva activitat en el món del periodisme, el teatre i el cinema, però també, aquells relacionats amb la història de Palafrugell.

Molinas va rebre l’any 2013 el Diploma al Mèrit Ciutadà de Palafrugell, i l’any 2021 va ser reconegut com a Palafrugellenc de l’Any.

La cerimònia en la seva memòria se celebrarà aquest dissabte a les 12 del migdia a l’església de Palafrugell. 

Elena Cuenca Carrillo.

Elena Cuenca Carrillo. / DdG

BANYOLES

Maria Oliva Figueres

Ha mort als 87 anys. Era casada amb Ramon Xargay Xargayó. Residia a Banyoles. La cerimònia se celebrarà avui dissabte a les 10 del matí, a la parròquia Santa Maria dels Turers de Banyoles.

BLANES

Paco Amador García 

Ha mort als 86 anys. Era casat amb Encarnación López Ruiz. Residia a Blanes. La cerimònia se celebrarà avui dissabte, a 2/4 de 5 de la tarda, a la parròquia de Sta. Maria de Blanes.

FONTETA

Elena Munoa Fagoaga 

Ha mort als 61 anys. Residia a la Fonteta. La cerimònia se celebrarà avui dissabte, a les 4 de la tarda, al tanatori Mémora de Palafrugell.

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Elena Cuenca Carrillo 

Ha mort als 85 anys. Residia a la Bisbal d’Empordà. La cerimònia se celebrarà avui dissabte, a 2/4 d’11 del matí, al cementiri de Fonteta.

LLAGOSTERA

Montserrat Ciurana Ayats 

Ha mort als 82 anys. Era vídua de Francesc Xirgu Grau. Residia a Llagostera. La cerimònia se celebrarà avui dissabte, a les 10 del matí, al tanatori Mémora de Llagostera.

LLORET DE MAR

Josep Ribera Cardona

Ha mort als 87 anys. Era casat amb Núria Mercader Mercader, tenia 2 fills. Residia a Lloret de Mar. La cerimònia se celebrarà demà diumenge a les 10 del matí, a la parròquia Sant Romà de Lloret de Mar.

José Pascual Lobato

Ha mort als 72 anys. Era casat amb Rafaela Escot Lobato i tenia 3 fills. Residia a Lloret de Mar. La cerimònia se celebrarà avui dissabte a les 12 del migdia, a la parròquia Sant Romà de Lloret de Mar.

MAÇANET DE LA SELVA

Marcel Devesa Simón

Ha mort als 76 anys. La cerimònia es va celebrar ahir a la parròquia de Sant Llorenç de Maçanet de la Selva.

OLOT

Aurora Martin Casals

Ha mort als 83 anys. Era vídua d’Eloy Anton Llobet i tenia 2 fills. Residia a Olot. La cerimònia se celebrarà demà diumenge a les 10 del matí, a la Sala Polivalent del Cementiri Municipal d’Olot.

PALAFRUGELL

Lluís Molinas Falgueras

Ha mort als 89 anys. Era casat amb Ferran Planellas Vidal. Residia a Palafrugell. La cerimònia se celebrarà avui dissabte a les 12 del migdia, a la parròquia Sant Martí de Palafrugell. 

PERALADA

Rosa Pallé Bassols

Ha mort als 98 anys. Era vídua de Quimet Palahí Sauch i tenia 2 fills. Residia a Peralada. La cerimònia se celebrarà avui dissabte a les 5 de la tarda, al tanatori Vicens de Figueres.

PORQUERES

Rafel Bahi Cadarset

Ha mort als 91 anys. Era casat amb Concepción Feixas Boix. Residia a Porqueres. La cerimònia se celebrarà avui dissabte, a les 4 de la tarda, al tanatori Mémora de Banyoles.

SANTA COLOMA DE FARNERS

Jaume Masó Casas

Ha mort als 76 anys. Era casat amb Dolors Rovira Busquets i tenia una filla. Residia a Santa Coloma de Farners. La cerimònia se celebrarà avui dissabte a 2/4 de 5 de la tarda, a la parròquia Santa Coloma de Farners.

SANT JOAN LES FONTS

Joaquim Domènech Roqué

Ha mort als 76 anys. Era solter. Residia a Sant Joan les Fonts. La cerimònia se celebrarà demà diumnege a les 12 del migdia, a l’església parroquial de Sant Joan les Fonts.

SANT JULIÀ DE RAMIS

Julio Ramos Recio 

Ha mort als 69 anys. Ea casat amb Maria Teresa Soler Pi. Residia a Sant Julià de Ramis. La cerimònia se celebrarà avui dissabte, a les 12 del migdia, al tanatori Mémora de Girona.

Subscriu-te per seguir llegint