27 de abril de 2012
27.04.2012

Un menú deliciós en pocs minuts

T'ensenyem com es prepara una llobarro amb cloïsses. Com a colofó, unes postres de luxe: Tiramisú

27.04.2012 | 17:27
Llobarro i Tiramisú.

Llobarro amb cloïsses
Per tallar el llobarro a rodanxes o filets molt prims sense que es faci bocins, el millor és introduir-lo al congelador durant 30 minuts les rodanxes normals tallades a la peixateria i, quan comencin a endurir-se, tallar-les amb cura.

Així es prepara:
El llobarro, net i tallat en rodanxes o filets, s'assaona amb sal i pebre. Les cloïsses s'obren en aigua bullint amb sal durant un minut.

En una paella amb un raig d'oli, dues cullerades de farina i una cullerada de pebre vermell es fregeix la ceba picada menuda, després, es passa a una font de forn, a sobre es disposen les rodanxes de llobarro, que es reguen amb el vi blanc i es deixen coure a temperatura mitjana durant 30 minuts.

Transcorregut aquest temps, es passa el peix a una font de servir i s'envolta amb les cloïsses. La salsa es passa pel passapuré i s'aboca sobre el peix. Es serveix ben calent.


Tiramisú
Així es prepara:
En el vas del robot es posa el sucre i es tritura durant 20 segons a velocitat 7.

Es posa la papallona a les ganivetes i s'afegeixen els rovells, el formatge, la vainilla i la sal, i es tritura durant 30 segons a velocitat 3.

Es posa en un bol i es fica a la nevera. Els bescuits es posen en remull en el cafè barrejats amb el licor i es cobreix el fons d'un motlle per a pastissos. A continuació, s'aboca la meitat de la crema sobre dels melindros. Es cobreix amb una altra capa de melindros i, finalment, s'aboca la resta de la crema. Es tapa amb un plàstic i es fica a la nevera fins l'endemà.

Abans de servir el tiramisú s'empolvora amb cacau en pols i encenalls de xocolata.

Ingredients
100 g de sucre, 5 rovells, 500 g de formatge cremós, 1 culleradeta de vainilla, 24 melindros, 200 g de cafè fort, 50 g de licor, 50 g de cacau-per adornar-, sal.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit