El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha lamentat la mort de Juli Soler, artífex del Bulli juntament amb Ferran Adrià. El president espanyol ha expressat el més sentit condol, en nom seu i del govern espanyol, a la família i amics de la víctima. Rajoy ha destacat que Juli Soler va ser un "gran mestre de la cuina d'avantguarda" i que, de la mà de Ferran Adrià, va impulsar una revolució en el paradigma de l'alta cuina mundial, aconseguint els màxims reconeixements nacionals i internacionals per al seu restaurant 'El Bulli', de tres estrelles Michelin i cinc vegades guardonat com el millor restaurant del món.

Rajoy ha assenyalat que Juli Soler "va saber transmetre la il·lusió, la passió i la creativitat del seu projecte, amb atreviment i valentia". I ha afegit que va revolucionar el concepte d'experiència gastronòmica, "ara des de la

recerca culinària, per convertir-se en un dels protagonistes imprescindibles del lideratge d'Espanya en la cuina mundial".