La proximitat del Nadal ha fet que comencin a proliferar les Quines en moltes poblacions gironines. Aquest joc popular, molt similar al bingo, porta centenars de persones a centres cívics i pavellons amb la intenció de passar una bona estona i contribuir al finançament d'associacions i clubs esportius del municipi. Els premis van des de paneres i cistelles, fins als desitjats pernils, o petits electrodomèstics.

Dissabte 12

- L'AMPA de l'escola Doctor Robert us convida a la Gran Quina de Nadal de Camprodon. Es portarà a terme al pavelló vell de Camprodon, a partir de les 18:30h. Tots els beneficis seran destinats als alumnes de l'Escola Dr. Robert.

- L'Associació de Dones de la Vall del Terri organitza la Quina Solidària a favor de la Marató de TV3. Es farà al pavelló de Cornellà del Terri, a partir de les 18:30h.

- Palau-saverdera dóna el tret de sortida del Nadal amb un pregó de l'alcaldessa i del regidor de festes, amb l'arribada de la llum de nadal, amb l'encesa de l'arbre, amb l'entrega de candeles... però també amb les quines. A partir de les 18:30h, al centre cívic de Palau-saverdera es celebrarà una quina. El diumenge 13, a les 18:30h, també es portarà a terme una quina, amb sorteig final.

- Si voleu guanyar una tableta, una televisió, una bicicleta, un pernil o la Play Station 4, no dubteu en participar a la Quina del Club Esportiu Portbou. Serà a les 18:00h a la sala Congesta. El diumenge 13, a la mateixa hora i al mateix lloc, es farà una altra quina.

- El Club Esportiu Abadessenc organitza a Sant Joan de les Abadesses una quina. Es farà a les 22h al pavelló. Abans es realitzarà la presentació dels equips del CE Abadessenc de la temporada 2015-16.

- Aquest dissabte també serà el torn de la quina de l'AMPA de l'escola Montserrat. Se celebrarà a les 18:00h al pavelló municipal de Sarrià de Ter.

- A les 19:30h arriba la gran quina infantil a Vilajuïga, amb lots fantàstics, regals per als participants i botifarrada gratuïta. Es portarà a terme al pavelló, després que els infants hagin gaudit del Parc Infantil de Nadal, organitzat per l'AMPA de l'Escola Santiago Ratés.

- A la Sala Polivalent de Colera, a les 21:30h, es realitzarà una quina.

- Finalment, destaquem la 4a quina de la botifarra a Cistella, organitzada per la comissió de festes de Cistella i Vilaritg, Som-hi. Serà a les 20:00h a El Trull i hi haurà sopar gratuït per a tothom.

Diumenge 13

- L'AMPA de l'Escola Olivar Vell organitza, a les 17:30h, al Local Polivalent d'Esclanyà, una quina. Els beneficis seran destinats a l'AMPA de l'escola.

- A l'Escala, a les 18:00h, podreu participar a la Quina del Centre Esportiu i Recreatiu (CER). Es farà al Centre Cultural Municipal "Xavier Vilanova".

- El diumenge també es portarà a terme una quina benèfica a La Jonquera. Estarà organitzada per la Societat "La Unió Jonquerenca" i serà a les 19:00h a la Societat "La Unió Jonquerenca".

- Llanars vol tornar a col·laborar amb la Marató de TV3. Per aquest motiu, ha organitzat una quina per recollir diners i lliurar-los. Se celebrarà a les 18:00h a la Sala Polivalent.

- Llers el dia 13 portarà a terme una quina extra, organitzada pel Club de Futbol Llers, per la Marató de TV3, amb ofertes (1 cartró costarà 3€, 2 cartrons 5€ i 5 cartrons 10€). Serà a les 19:00h al pavelló municipal. A la mitja part, es podrà gaudir de coca i garnatxa.

- Palafrugell també ofereix l'oportunitat de passar unes bones tardes amb les quines nadalenques. Aquest diumenge, a les 18:00h, la vila us espera al Centre Fraternal amb productes d'actualitat i noves tecnologies, com tabletes, drons, càmeres esportives, smartwatchs i polseres esportives.

- A la sala Cafè del Centre de Peralada, es farà una quina popular a les 20:00h. Es rifaran sopars a Cal Sagristà o visites de la mà del Grup Peralada, per exemple.

- El primer dia de Quina de Nadal a Roses ja va emplenar l'envelat de la plaça Frederic Rahola. Si teniu ganes de quina o d'emportar-vos un bon pernil, assistiu aquest diumenge, a les 18:30h, a la quina organitzada per l'A.E. Roses.

- El dia 13, a les 18h, a la sala de ball La Concòrdia de Sant Climent Sescebes, es celebrarà una quina en benefici de l'AMPA Sant Sebastià.

- Finalitzem aquest llistat amb la quina organitzada per l'Associació Cultural La Gresca de Sant Miquel de Fluvià. Serà a les 19:00h al local social.