'La novia' de Paula Ortiz i 'Nadie quiere la noche' de la directora catalana Isabel Coixet són els films favorits per guanyar els Premis Goya 2016. L'Acadèmia del Cinema espanyol ha anunciat aquest dilluns al migdia la llista de finalistes de la 30a edició dels Premis Goya, on han competit un total de 143 pel·lícules. 'La novia' parteix amb dotze nominacions, mentre que 'Nadie quiere la noche' ha obtingut nou nominacions. Les dues pel·lícules competiran per al Goya a la millor pel·lícula, direcció i actriu protagonista. 'El desconocido' i 'Un dia perfecto' han aconseguit vuit nominacions cadascuna, i 'A canvio de nada' i 'Truman' s'han endut sis nominacions cadascuna. Per la seva banda, la pel·lícula més taquillera de l'any, 'Ocho apellidos catalanes', no ha aconseguit cap nominació als Goya.

L'Acadèmia del Cinema espanyol ha donat a conèixer aquest dilluns les nominacions de la 30a edició del Premis Goya, que se celebraran el pròxim 6 de febrer a Madrid. Els actors Emma Suárez i Asier Etxeandía han estat els encarregats de fer la lectura de les nominacions.

'La novia' de Paula Ortiz parteix com la pel·lícula favorita als Goya després d'haver aconseguit dotze nominacions. La següent més nominada ha estat 'Nadie quiere la noche' d'Isabel Coixet, que ha sumat nou nominacions, mentre que . 'El desconocido' de Dani de la Torre i 'Un dia perfecto' de Fernando León de Aranoa tenen vuit nominacions, 'A cambio de nada' de Daniel Guzmán i 'Truman' de Cesc Gay tenen sis nominacions i 'Palmeras en la nieve' en té cinc.

La pel·lícules que aspiren al Goya de la millor pel·lícula són ! 'A cambio de nada', 'La novia', 'Truman', 'Un día perfecto' i 'Nadie quiere la noche'. Pel que fa a la millor direcció competiran per la categoria Paula Ortiz per 'La novia', Isabel Coixet per 'Nadie quiere la noche', Cesc Gay per 'Truman' i Fernando León de Aranoa per 'Un día perfecto'. En relació al Goya a la millor actriu competiran Imma Cuesta per 'La novia', Penélope Cruz, per 'Amama', Juliette Binoche per 'Nadie quiere la noche' i Natalia de Molina per 'Techo y comida'. Els candidats al millor actor són Ricardo Darín ('Truman'), Pedro Casablanc ('B'), Luis Tosar ('El desconocido') i Asier Etxeandía ('La novia').

'Ocho apellidos catalanes', la pel·lícula més taquillera de l'any, no ha aconseguit cap nominació als Goya 2016.