Dues estrenes destacades i molt esperades arriben a la cartellera de Girona avui. La primera d'elles és 'La gran apuesta', que compta amb cinc nominacions als Oscar i està dirigida per Adam McKay, i la segona és la nova pel·lícula del cineasta italià Paolo Sorrentino, el reconegut i premiat director italià, que estrena 'La juventud' protagonitzada pels clàssics actors Michael Caine i Harvey Keitel. Un Sorrentino que va ser molt premiat amb la seva pel·lícula 'La gran belleza'. Aquesta setmana també s'estrena una pel·lícula catalana, 'Voyeur' del director Marc Recuenco. També arriben a la gran pantalla 'La quinta ola' dirigida per J Blakeson i 'The end of the tour' de James Ponsoldt.

'La gran apuesta', amb cinc nominacions als Oscar entre les quals millor pel·lícula i millor direcció per Adam McKay, arriba als cinemes aquest divendres. El film compta amb un repartiment de luxe amb Brad Pitt, Christian Bale, Ryan Gosling, Selena Gomez, Karen Gillan, Marisa Tomei, Steve Carell i Melissa Leo. Basat en fets reals, 'La gran apuesta' se situa en l'imminent caiguda de l'economia mundial i en la crisi financera que ningú vol admetre. En aquest context, quatre individus aliens a Wall Street plantegen una arriscada inversió que posarà en moltes dificultats al sistema bancari actual.

Un veterà director d'orquestra (Michael Caine) i un director de cine (Harvey Keitel) passen les seves vacances en un hotel dels Alps acompanyats de la filla del primer. Els dos reflexionen sobre la seva vida i la seva carrera, a la vegada que al compositor li arriba una proposta per un concert especial. Aquesta és la nova pel·lícula de Paolo Sorrentino, 'La juventud'. A més dels dos veterans actors també hi apareixen Rachel Weisz, Jane Fonda i Paul Dano.

Aquesta setmana s'estrena 'JEM y los Hologramas' de Jon M. Chu amb Aubrey Peeples, Stefanie Scott, Hayley Kiyoko, Ryan Guzman i Juliette Lewis. Al film, una noia triomfa en el món del vídeo undeground i es converteix en súper estrella mundial. A partir d'aquí, ella i les seves germanes comencen un viatge únic en el qual descobreixen que hi ha talents masses especials per seguir amagats.

L'estrena catalana de la setmana és 'Voyeur' del director Marc Recuenco i interpretada per Núria Deulofeu, Gemma Guilera, Pep Picas, Carmela Herranz, Joan Muntal, Alba Guilera, Jordi Recort, Silvia Romeo i Marc Miramunt. La pel·lícula se centra en una família singular, que es dedica amb intensitat a mirar què fan els altres. La Nàdia, la filla, també, però ha quedat embarassada i haurà de decidir què fa amb el seu futur.

Tornen a la gran uns dels esquirols més famosos del món de l'animació amb l'estrena 'Alvin y las ardillas: Aventuras sobre ruedas' de Walt Becker. Després d'una sèrie de malentesos, Alvin, Simon i Theodore creuen que Dave es declararà a la seva parella a Miami i s'oblidarà d'ells. En aquesta pel·lícula, tenen un total de tres dies per intentar trencar el compromís i salvar-se així de la pèrdua de Dave.

'La quinta ola'

Basada en una saga de llibres, 'La quinta ola' arriba als cinemes dirigida per J Blakeson i protagonitzada per Chloë Grace Moretz, Nick Robinson i Maika Monroe. Aquest thriller d'aventures, arrenca quan els ciutadans de la Terra viuen atemorits després d'atacs mortífers. En aquesta atmòsfera, Cassie (Chloë Grace Moretz) es troba fugint, tractant desesperadament de salvar al seu germà petit. Mentre, es prepara per la inevitable i letal cinquena onada, Cassie s'alia amb un jove que podria convertir-se en la seva única esperança.

Detlev Buck és el director de 'Midiendo el mundo', un drama que s'ubica a l'any 1799, quan dos joves i apassionats científics, el matemàtic Carl Friedrich Gauss i el geògraf i naturalista Alexander von Humboldt es van plantejar l'estranya feina de mesurar el món. Això els portarà a conèixer l'esclavatge, vaticinar el canvi climàtic i enfrontar-se a la moralitat de l'època i amb una clara intenció de canviar el món.

'Mia madre' és una pel·lícula franco-italiana dirigida per Nanni Moretti. La protagonista, Margherita (Margherita Buy) és una directora de cinema que es troba en plena crisi sentimental i existencial i ha de lidiar, junt amb el seu germà Giovanni (Nanni Moretti) i un actor italoamericà (John Turturro), la inevitable pèrdua de la seva mare.

James Ponsoldt ha dirigit 'The end of the tour' amb Jesse Eisenberg, Joan Cusack, Anna Chlumsky i Jason Segel. La història té dos protagonistes. Un és un periodista de la Rolling Stone, David Lipsky (Jesse Eisenberg) que vol escriure un article sobre un escriptor de moda anomenat David Foster Wallace (Jason Segel). El redactor l'acompanyarà en la promoció de la seva novel·la 'La broma infinita'.