La XII edició de la Festa del Cinema se celebrarà a partir d'aquest dilluns 8 de maig i fins al dimecres dia 10 en sales de tot l'estat, amb entrades a 2,90 euros.

La mecànica per a aquesta nova edició de la Festa del Cinema es manté, de manera que els espectadors, excepte els menors de 14 i els majors de 60 anys, s'hauran d'acreditar a la pàgina web www.fiestadelcine.com per aconseguir l'acreditació que els permetrà gaudir d'un preu reduït per entrada durant els tres dies de l'esdeveniment.

Fonts de FECE han assenyalat que el nombre d'acreditats en aquestes dates és fins al moment "molt semblant" al d'anteriors edicions.

Les entrades podran ser adquirides per tres canals de venda diferents: taquilla, caixers de venda d'entrades situats en els halls dels cinemes i plataformes habituals de venda per Internet.

Aquestes són les deu pel·lícules que no et pots perdre en la XII edició de la Festa del Cinema:'Z. La ciutat perduda '

Charlie Hunnam interpreta Percy Fawcett un britànic que va dedicar la major part de la seva vida a participar en expedicions. La seva última missió és trobar una antiga civilització de la selva de l'Amazones, no és el primer que decideix posar-se al capdavant d'aquest somni, ja que són centenars d'homes els que han mort en el seu desig de trobar-la.

'John Wick: Pacte de sang'

John Wick torna després de tres anys de retir. En aquesta ocasió ha de tornar al món criminal per ajudar un antic company que pretén controlar un grup internacional d'assassins. A causa d'un pacte de sang entre tots dos, John ha de viatjar a Roma per lluitar contra els criminals més perillosos.

'Neu negra'

Ricardo Darín és Salvador, un home que viu aïllat des del moment en què el van acusar d'haver matat el seu germà. A causa de que el terreny en el qual viu és part de l'herència que comparteix amb el seu germà Marc (Leo Sbaraglia), aquest visita amb la seva dona a Salvador per dir-li que vengui les terres. Aquesta trobada portarà de tornada els problemes del passat.

'Rosalie Blum'

Aquesta comèdia francesa dirigida per Julien Rappeneau se centra en la vida de Vicent Machot, un noi de trentena que passa els seus dies entre la seva perruqueria, el seu cosí, el seu gat i la seva mare. Però tot canviarà quan conegui a la misteriosa Rosalie Blum. Convençut que l'ha vist abans, Vicent començarà a seguir-la per saber més d'ella. El que no sap és que l'espera una aventura plena de sorpreses en la qual coneixerà persones molt peculiars.

'El Bebé jefazo'

Els més petits de la casa també tenen cita a la Festa del Cinema amb 'El Bebé jefazo'. Una divertida comèdia apta també per a la gent gran. La vida de Tim es convertirà en una autèntica aventura quan arriba a la seva vida un nou germanet. El que els seus pares consideren un adorable nadó, per Tim és tot el contrari. Però quan descobreix que el nou membre de la família vas veure amb vestit, corbata i parla, Tim començarà a investigar que passa realment amb el seu germà.

'Pla de fuga'

El suspens i l'acció espanyola també té el seu lloc en la gran Festa del Cinema. Alain Hernández és Victor, un lladre professional que s'uneix a una banda de delinqüents format per exmilitars. El seu nou treball serà robar la càmera cuirassada d'un banc, que Victor haurà de perforar.

'Your name'

Encara que si el que t'agrada és l'anime, 'Your Name' és la teva pel·lícula perfecta. Taki i Mitsuha viuen una experiència diferent quan un dia mentre somien, els seus cossos s'intercanvien. Les notes serà el canal pel qual es comencin a comunicar. A mesura que aquesta estranya experiència avança començarà a sorgir un vincle cada vegada més fort.

'L'altre costat de l'esperança'

La pel·lícula finlandesa dirigida per Aki Kaurismäki narra la història de Wikhström, un home de 50 anys que decideix donar un gir a la seva vida i obrir un restaurant, i Khaled, un refugiat sirià nouvingut a Hèlsinki. Tots dos personatges es trobaran per accident creant-se entre ambdós un vincle especial.

'Estimar'

Esteban Crespo es llança al llargmetratge amb 'Amar'. Una història d'amor entre dos joves, Laura i Carlos, els que no poden viure l'un sense l'altre. No obstant això, un any després d'haver començat el seu festeig es veuran obligats a separar-se, vivint experiències que mai s'havien imaginat que viurien sense l'altre.