El patrimoni de la ciutat d´Olot té un gran nombre de fonts antigues, proveïdores durant molt de temps de vida i energia i un lloc d´inspiració per a molts pintors.

Una d´aquestes és la font de les Tries, situada en una de les raconades del riu Fluvià, sortint de la ciutat d´Olot. Allà es troba un bell i concorregut paratge, el de les Tries, en el qual es pot contemplar una esplèndida font que porta el mateix nom.

Per altra banda trobem l´ombrívola font de Sant Roc, situada al final d´un passeig proper a la zona dels Tossols i al començament de la famosa ruta del Carrilet. Es tracta d´un indret que convida a refrescar-se amb l´aigua i a restar en calma sota els immensos plataners que hi habiten. La nota de color la posa el lliri d´aigua vora el riu.

Als paratges de la Moixina es pot visitar fins a tres fonts: la font de Deu, a les proximitats del restaurant La Deu, la font de la Moixina, situada al costat del restaurant Font Moixina, i finalment la font de Bufaganyes, molt a prop de l´ermita de la Salut.

Una altra opció és visitar la font que porta per nom Castanys i està situada concretament al parc Nou, en el marc d´un magnífic jardí de flora autòctona i on el passejant pot gaudir de la pau i la verdor pròpia d´aquest magnífic indret d´Olot. El visitant també pot admirar els roures de més de 250 anys i de 25 metres d´alçada que habiten a la zona.

Per acabar trobem les fonts de la vila vella: la de l´Àngel, a la plaça Móra, i la del Conill, a la plaça del mateix nom. Es tracta de dues de les fonts més populars, ja que es troben ubicades al nucli antic d´Olot i per tant són molt conegudes per tots els veïns i veïnes de la ciutat.