01 de desembre de 2018
01.12.2018

Arrenca la temporada d'esquí

Totes les estacions ja estaran obertes a partir d'aquest cap de setmana, però en el cas de Masella i Vallter 2000 ja van obrir durant el mes de novembre. La neu acumulada durant la tardor ha permès avançar la temporada

01.12.2018 | 01:21
Arrenca la temporada d´esquí

Aquest cap de setmana, la totalitat de pistes d'esquí tant gironines com catalanes ja començaran la temporada 2018-2019. L'estació de Masella va ser la primera a estrenar nova temporada d'esquí i snowboard el primer de novembre, essent la data d'obertura més primerenca de l'estació i dels Pirineus. Vallter 2000 va ser la segona estació a obrir, i el cap de setmana passat ja va estrenar les seves pistes.

Aquest cap de setmana, la resta d'estacions gironines (La Molina i la Vall de Núria) estrenaran temporada de manera oficial. En el cas de La Molina, va obrir de manera simbòlica el cap de setmana del 24-25 de novembre algunes pistes.


Temporada més llarga

L'obertura de pistes d'enguany ha tingut lloc en dates molt primerenques, i en casos com el de Masella la temporada durarà mig any, una xifra rècord als Pirineus catalans. La meteorologia i la quantitat de neu que ha caigut durant el mes de novembre ha afavorit que les estacions obrin amb la majoria de les pistes preparades i amb gruixos considerables de neu.

A Vallter, fins a 2.000 esquiadors van passar per les seves instal·lacions el cap de setmana de la inauguració, una xifra que el director de l'estació, Enric Serra, va qualificar de «molt bona». Serra creu que «si el temps els acompanya» aquest any pot ser «històric» per a Vallter.

Pel que fa a La Molina, obren amb gruixos de 20 a 60 cm de neu pols i 14 quilòmetres esquiables.

La Vall de Núria també obre avui, amb gruixos d'entre 20 a 40 cm i tots els serveis oberts. L'estació assegura a través de les xarxes socials que obren en unes condicions «espectaculars».

La resta d'estacions gestionades per Ferrocarrils de la Generalitat, Port Ainé, Espot i Boí-Taüll (després que l'empresa concessionària renunciés a l'acord unilateralment), van estrenar temporada ahir amb una obertura parcial de les pistes, amb 30 quilòmetres esquiables, i en el cas d'Espot amb gruixos de neu de 20 a 50 cm. Concretament, en el cas d'Espot hi ha vuit pistes obertes (40% de domini esquiable), mentre que a Port Ainé són tretze (70%).

Pel que fa a la resta d'estacions catalanes, Baqueira-Beret també estrenarà temporada avui amb 23 pistes i 8 remuntadors oberts. Per últim, el Port del Comte inicia avui la campanya amb 16 pistes i gruixos d'entre 20 i 60 cm de neu.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook