Hivern sol ser sinònim de refredats. L'alimentació és fonamental per a combatre'ls i la sopa es presenta com un dels aliments preferits per a aquesta missió. Aquest plat és fàcil de fer, a més d'econòmic. Només hauràs de combinar els ingredients que més et vinguin de gust en aigua bullint, tirar-hi una mica de sal i oli i tindràs un plat calent a sobre de la taula.

La sopa és també un remei casolà que ajuda a la recuperació dels refredats i grips reduint la necessitat de recórrer a antibiòtics o medicaments. La majoria de les sopes estan elaborades amb verdures i hortalisses, encara que també és freqüent elaborar-les amb pollastre o peix. Totes poden ser bones opcions per entrar en calor i fer front a les baixes temperatures.

Amb aquestes tres receptes de sopa podràs dir adéu als esternuts, tos i mocs.

Sopa de coliflor

Ingredients

- Un litre d'aigua

- Tomàquet

- Coliflor

- Patates

- Comino, julivert i sal

Preparació

Primer, es pelen els alls i se saltejen juntament amb els tomàquet, que haurà d'estar ratllat. Un cop llest el sofregit, s'aboca l'aigua amb la coliflor i les patates tallades.

Finalment, s'afegeixen el comí i la sal i es deixa coure tot durant mitja hora aproximadament. Quan gairebé hagi passat el temps de cocció, es posa una mica de julivert.

Sopa d'all o sopa castellana

Ingredients

- Aigua

- Quatre grans d'all

- Quatre ous

- Pa dur

- Sal i pebre

- Oli d'oliva

Preparació

En primer lloc, es pelen els alls i se saltejen amb una mica d'oli. Quan els alls estiguin daurats, s'afegeixen les llesques de pa dur al costat del pebre vermell dolç, també podria utilitzar-se pebre vermell picant.

Després, s'afegeix l'aigua amb la sal i el pebre negre. Les quantitats d'aquests ingredients depenen del gust del consumidor. Amb tot això, trenquem els ous i els tirem a la sopa. Els deixem quallar durant 2 o 3 minuts.

Sopa de cereals

Sopa de cereals

Ingredients

- Arròs integral

- Llenties

- Porros

- Pastanagues

- All i farigola

- Tomàquet

- Oli d'oliva

- Sal i pebre

Preparació

Primer es sofregeix el porro amb oli d'oliva, s'afegeix la farigola, la pastanaga i l'all i es cuinen fins que estiguin llestos tots els ingredients.

Després, s'aboca l'aigua amb el tomàquet ratllat, l'arròs integral, els grans de blat i les llenties. És important que tots els ingredients es cuinen durant 35 minuts aproximadament. Quan els grans estiguin tendres tindràs una sopa completa i rica en fibra.