Farina, aigua, llevat i sal. Aquests són els quatre ingredients que calen per elaborar un pa, que caldrà pastar, fermentar i enfornar. Sembla simple, però portar-ho a la pràctica amb èxit no ho és tant. El pa és un dels productes més consumits, i són molts els que busquen la millor fleca. Una de les entitats que promou el pa qualitat és Panàtics, que reconeix els professionals que busquen l'excel·lència a l'hora d'aconseguir el millor pa. Aquesta associació organitza cada any, la coneguda com a "Ruta del bon pa".

Miquel Saborit, de Méskpa/Sabors de Torelló, ha estat guanyador de la Llesca d'Or.

Els organitzadors han situat com a finalistes:

  • Roger Canela Subirada (Papanbread/Forn Artesa, de Lleida)
  • Marti Fortuny Roig (La Baguet, d'El Morell)
  • David Hernandez Ripoll (Montserrat Forners, de Barcelona)
  • Jordi Paradeda (Fleca pastisseria Gibrat Paradeda, de Llers)
  • Conrad Serra (Pa Serra, de Barcelona)
  • Angel Zamora Fernandez (Forn la Fogaina, de Les Preses)

Aquests són tots els participants en l'última edició de la Ruta del Bon Pa a Catalunya:

  • Toni / Felip Abadal Fité / Forn de Cabrianes /Manresa
  • Tomàs Agüera Cabo / Forn la Torna de Tortellà / Tortellà
  • Jesús Alcaráz / Patet Forn Pastisseria / Mollerusa
  • Martí Alemany Aguadé / Forn de la Rambla de Vilanova SL /Vilanova
  • Enric Araguas / Pa i Pastisseria Marqués / Alfarras
  • Ramon Armengol / Artbo Pastissers / Sabadell
  • Jordi Arnau Sabates / Patrick's Bakery / Tossa
  • Enric Badia / Forn Elias / Barcelona
  • Josep Miquel Bafaluy / Forn Codina / Vilaller
  • Josep Baltà / Forn Baltà / Barcelona
  • Andreu Bertran Martín / Forn Mistral /Barcelona
  • Montse Bohigas / Forn de Bovera / Bovera
  • Agueda Borras Brufal / Lo Forn d’Algerri / Lleida
  • Roger Canela Subirada  / Papanbread Forn Artesa / Lleida
  • Francesc Calzada Soldevilla / Rústic Obrador Artesà / Aitona
  • Pau Carranza Sangrà / Pastisseria Larrosa / Flix
  • Pedro Carrasco / Forn i pastisseria El Racó / Granollers
  • Vanessa Casamayor / Forns Enrich / Tarragona
  • Vanessa Casamayor / Forns Enrich / Barcelona
  • Xavier Corcellas / Forn de Pa Providència / Barcelona
  • Ton Cortés / Cloudstreet Bakery / Barcelona
  • Pere Costa Berenguel / El Forn de la Lola / Barcelona
  • Georgina Crespo Bosque / Fleca Balmes / Barcelona
  • Salvador del Cerro / Forn Sant Tirs / Barcelona
  • Emili Feliu / Forn Sant Josep / Barcelona
  • Marti Fortuny Roig / La Baguet / El Morell
  • Andreu Galceran / Cal Mosso / Vilassar
  • Arseni Galofré Duran / Ca l’Arseni / Sant Sadurní d'Anoia
  • Miquel Gil Fossas / Panarras / Barcelona
  • Gerard Gil Fossas / Forn Gil / Barcelona
  • Josep Ginebra / Forn Ginebra / Barcelona
  • Josep Gonzalez Oliveros / La Forneria / Barcelona
  • Mónica Gregori / L'Obrador dels 15 / Barcelona
  • Gerard Griñó Vernet / Cal Tullet S.L / Espluga Francoli
  • Miquel Guich / Forn del Passeig / Barcelona
  • David Hernandez Ripoll  / Montserrat Forners / Barcelona
  • David Hoyos Arenas / a27 bakehouse / Barcelona
  • Albert Iglesias / El Nostre Pa / Barcelona
  • Leonel Insaurralde / Forn La Catarga / Barcelona
  • Daniel Jordà Peña / Panes Creativos / Barcelona
  • Jordi Jordà Peña / Forn Trinitat Pastisseria / Barcelona
  • Roberto Juan Jaime / Forn del barri i Apassiona't / Barcelona
  • Abdelhafid Kaaouass / La Fabrique / Barcelona
  • Jorge Lezcano Aguiar / Forn Miralles / Barcelona
  • Ester Marti / Forn Cal Castellets / Tarrega
  • Jordi Marti Casals / Antic forn i pastisseria J.Marti Llaras / Lleida
  • Francesc Massana / Forn de Pa Massana / Cornellà de Llobregat
  • Josep Antoni Moreno Garcia / Forn St Martí / Sant Martí de Maldà
  • Juanjo Moreno Salguero / L'Obrador de Gramanet / Sta. Coloma
  • Jordi Morera / L'espiga D'or / Vilanova
  • Ana Moya / pansBOU / Barcelona
  • Emilio José Ojeda / Forn de pa artesà Luna / Sant Joan D'Espi
  • Anna Bellsolà / Baluard Barceloneta / Barcelona
  • Marc Padró / Forn de Pa Padró / Barcelona
  • Xavier i Tomàs Pàmies Sistaré / Forn Sistaré / Reus
  • Jordi Paradeda / Fleca pastisseria Gibrat Paradeda / Llers
  • Jordi Porterias / El Llonguet de Peralada / Peralada
  • Ivette Prat / Forn i pastisseria Prat / Mollet
  • Jesús Querol Barrufet-Pons / Forn Pa Ronyó / Torregrosa
  • Víctor Rey González / Xocolatí / Borges Blanques
  • Ernesto Riguetti / Riguetti Forners / Barcelona
  • David Roca / El Forn de Barberà / Gava
  • Lorda Ruiz / Forn de Mont-Ral / Mont-Ral
  • Miquel Saborit  / Méskpa/Sabors / Torelló
  • Merce Sampietro / Galette & Pastim / Barcelona
  • Pere Sellares / Cal Moliné / Manresa
  • Conrad Serra / Pa Serra / Barcelona
  • Patricia Tomàs / Can Tomàs / Pineda
  • Meritxell i Ester Ventura Falsina / L'Espiga d'Or, Cal Falsina / Caldes de Montbui
  • Angel Zamora Fernandez  / Forn la Fogaina / Les Preses