S'acosten les vacances d'estiu i la majoria de llars es buiden, quan els seus membres s'escapen a la recerca d'aquests merescuts dies de descans. És habitual que a casa comptem amb diverses plantes per a alegrar les nostres estades. Amb l'arribada de les vacances sol plantejar-se el dilema de què fer amb elles durant la nostra absència. El més normal és demanar-li a algun familiar o amic que s'acosti algun dia a regar-les, però si no disposes de ningú que et faci aquest favor no et preocupis. Existeixen una sèrie de consells i trucs perquè les teves plantes sobrevisquin a les vacances.

Realitza una sèrie de tasques de preparació i condicionament en els dies previs a les teves vacances i a la volta de les mateixes notaràs la recompensa en comprovar que les teves plantes continuen vives i lluents.

Poda i saneja les teves plantes abans d'anar-te de vacances

La preparació és fonamental per a assegurar uns bons resultats posteriors. En el cas de les plantes no podia ser menys. Per això, abans d'anar-te de vacances dedica'ls una mica de temps. Poda-les, saneja-les tot el que pots i, fins i tot, si és necessari canvia'ls la terra. Deixa-les com a noves i a la volta de les teves vacances ho agrairàs. Amb aquestes cures t'asseguraràs que aguantin millor la teva absència.

Posa les teves plantes lluny del sol directe

A l'estiu el sol estreny amb força i pot arribar a cremar les nostres plantes. Per aquest motiu sigui fonamental que en anar-nos de vacances evitem deixar les plantes en un lloc en el qual el sol els doni directament. Cerca un lloc en el qual t'asseguris que les teves plantes tindran una bona il·luminació, però fugint de la calor asfixiant.

Col·loca totes les teves plantes juntes

Un altre truc molt recomanable perquè les teves plantes sobrevisquin a les vacances és agrupar-les totes en el mateix lloc. D'aquesta manera, propiciaràs un ambient humit en el qual l'aire que respirin sigui més saludable per a aquestes.

Una ampolla de plàstic foradada

Emplena una ampolla de plàstic d'aigua i realitza diversos forats en el seu tap. Dóna-li la volta a l'ampolla i introdueix-la entre la terra del teu test. D'aquesta manera, la terra servirà de tap per als forats, pels quals l'aigua s'anirà escapant a poc a poc. Tingues en compte la grandària del teu test per a triar l'ampolla adequada.

Recipient amb aigua i cordons de cotó

Plena un recipient gran amb aigua i introdueix en el mateix cordons de cotó, tants com tests hagis de regar. Col·loca aquest recipient en un lloc una mica més alt que els teus tests i introdueix en el mateix una de les puntes dels cordons de cotó. L'altre extrem dels cordons haurà de ser enterrat en la terra de cadascuna de les teves plantes. Amb aquest sistema, l'aigua anirà passant a través dels cordons des del recipient fins als tests.