S'acosten dates molt assenyalades aquesta primavera. La Setmana Santa està cada vegada més a prop, i després ve el pont de maig. Molts intenten aprofitar-les per fer una escapada de relax amb els seus éssers més estimats. O fins i tot, si tens menys temps disponible, potser ets dels que intenten fer un viatge curt de cap de setmana.

Visquis on visquis, segur que tens una destinació a prop que t'ajudi a desconnectar sense gastar excessiu temps ni diners en el teu desplaçament. Per això, et presentem diverses opcions a menys d'una hora de distància de les grans ciutats espanyoles que pot servir-te com a possible destinació pels teus viatges en els pròxims mesos.

Escapada prop de Madrid

Una bona opció pot ser Manzanares el Real, un municipi que es troba a una mica més de 50 quilòmetres de la capital i que permet visitar obres monumentals com el Castell dels Mendoza i belleses més naturals com la Pedrosa. A més, la brillant gastronomia de la serra madrilenya permet completar l'escapada amb un homenatge sobre la taula.

Escapada prop de Barcelona

A menys de 40 quilòmetres de la Ciutat Comtal es troba Caldes de Montbuí, on es troba una de les termes de l'època romana conservades en millor estat de tota l'Espanya peninsular. La zona aprofita les aigües termals (més càlides que en altres zones) en nombrosos spas i hotels dissenyats per aquest efecte.

Escapada prop de València

Potser és una de les més llunyanes que et proposem. Encara així, la visita a Énguera és un autèntic privilegi pels que gaudeixen de les escapades a l'aire lliure. Passejar entre frondosos boscos i cascades permet una meravellosa escapada de relax. A nés, el centre històric barroc situat molt pròxim a l'enclavament natural permet prendre alguna cosa en un lloc excepcional.

Escapada prop de Bilbao

Si ets dels quals gaudeixen de les ones gegants i la pràctica del surf, Mundaka pot ser la teva destinació. A menys de 40 quilòmetres de la capital biscaïna, aquesta localització permet gaudir d'una mar perfecta per agafar la taula de surf. A més, els frondosos boscos situats al costat de la mar permeten bons passejos i la típica gastronomia de la zona també acompanya.

Escapada a Astúries

A mig centenar de quilòmetres de Gijón, Avilés pot destacar-se com una bella destinació per a un viatge curt d'un dia. Una zona que potser té fama d'industrial, però molt més bella del que molts imaginen, amb la naturalesa de l'immens Parc Ferrera per fer un bon passeig entre animals.

Escapada prop de Múrcia

Seguint amb la llista de bells paratges naturals, la localitat de Cieza està a menys de 50 km de la capital murciana i en aquestes dates primaverals es cobreix de colors blancs i roses amb la floració dels arbres clàssics de la zona. A més, permet fer esports aquàtics en el Riu Segura i caminar per la Serra de la Talaia.

Escapada prop de Vigo

Per a arribar aquí, deixem de costat el cotxe i ens agafem un ferri. Probablement ja has endevinat que parlem de les espectaculars Illes Cíes. Les seves platges amb colors gairebé únics de l'aigua són un autèntic paradís, i permeten que triïs el teu emplaçament segons la mena d'oci que desitgis (familiar, nudista, esportiu...).

Escapada a Mallorca

A només mitja hora de Palma, enclavat entre la Serra de Tramuntana, es pot trobar la localitat de Valldemossa, un petit poble d'aspecte bucòlic i empedrat als seus carrers envoltat per un paisatge d'espectaculars arbres (oliveres, pins, alzines, garrofers...) amb nombrosos miradors perquè no et perdis ni un detall.

Escapada prop de Màlaga

La gastronomia del Borge ho converteix en un lloc que no et pots perdre. No sols pel seu famós oli, sinó per altres productes com les panses o l'alvocat. Les construccions, en l'habitual blanc dels pobles d'Andalusia, i els seus estrets carrers, conviden a perdre's caminant, i les meravelloses aigües de la Fuensanta són un privilegi per a tot visitant.

Escapada a Las Palmas

La Caldera de Bandama, només a 15 quilòmetres de la capital de l'illa, és un paratge únic i espectacular d'origen volcànic pertanyent al Paisatge Protegit de Tafira i amb espectaculars racons que val la pena visitar. No dubtis en perdre't entre les seves coves i les seves històriques cases i admira la bellesa d'un paisatge inigualable.