Les series que s'han convertit en fenòmens internacionals com ara: 'Por trece razones', 'Dark' i 'Los 100' arriben aquest juny a les seves anhelades últimes temporades, i s'estrenen 'The Head', amb Alvaro Morte convertit en científic; 'En casa', gravada en confinament, o l'aposta de Amazon sobre la corrupció en la FIFA, 'El presidente'.

'THE HEAD': ALVARO MORTE, SOTA ZERO (12 JUNY ORANGE TV)

Després del salt internacional amb 'La casa de papel', Alvaro Morte comparteix repartiment amb l'elenc més internacional en aquesta sèrie que situa als personatges en l'estació internacional Polaris VI, a l'Antàrtida, on hauran de mantenir la base en funcionament durant la llarga nit polar. Un dia, a la meitat de l'hivern, l'estació deixa de comunicar-se amb l'exterior.

La resta de personatges d'aquest thriller dirigit per Jorge Dorado haurà d'esbrinar què ha passat amb els seus companys al llarg de sis episodis.

'En casa': DIRECTORS QUE GRAVEN AMB EL MÒBIL(3 JUNY HBO)

Sèrie amb capítols autoconclusius gravats durant el confinament pels directors de cinema Leticia Dolera, Rodrigo Sorogoyen, Paula Ortiz, Carlos Marqués-Marcet i Elena Martín.

La realització ha hagut de seguir les més estrictes normes de l'estat d'alarma, i tan sols s'ha pogut fer servir un mòbil i alguns accessoris per gravar-la, a més de fer-la en un temps rècord.

'POR TRECE RAZONES': ASSETJAMENT I SECRETS (T4, 5 JUNY NETFLIX)

La sèrie aparentment adolescent que es va convertir en tot un èxit degut a la duresa dels temes que tractava, com l'assetjament escolar i tots els problemes que implica, o el suïcidi de Hannah Baker (Katherine Langford) en la primera temporada, arriba a la seva fi.

Després de l'assassinat de Bryce Walker (Justine Prentice), violador de Hannah i Jessica (Alisha Boe), els alumnes de l'últim any del Liberty High es preparen per la seva graduació. No obstant això, abans de separar-se hauran de mantenir ocult un perillós secret i prendre decisions que podrien canviar les seves vides per sempre.

'LOS100': ACONSEGUIRAN ELS 100 VIURE EN PAU? (T7, 15 JUNY SYFY)

Al llarg de sis temporades, 'Los 100' han fet tot el possible per sobreviure a la Terra, però res ha funcionat.

Ara, després de 125 anys viatjant per l'espai, Bellamy (Bob Morley), Clarke (Eliza Taylor), Octavia (Marie Avgeropoulos) i els altres protagonistes hauran de lluitar per les seves vides i el futur de la humanitat en un nou planeta, on tenen l'esperança de començar de nou i viure finalment en pau.

'DARK': PER FI SABRÀS QUI ÉS MARTHA (T3, 27 JUNY NETFLIX)

Coincidint amb la data de l'Apocalipsi final de la sèrie, 'Dark' arriba a la seva final. La ficció alemanya creada per Baran bo Odar i Jantse Fregís que explica la història de quatre famílies en el petit poble de Winden, en el qual desapareixen nens en circumstàncies estranyes.

Els viatges en el temps i mons paral·lels sostenen la trama d'aquesta sèrie que va deixar als seus seguidors amb la incògnita de qui és aquesta noia idèntica a Martha (Lisa Vicari) després de veure-la morir en episodis anteriors.

'POR QUÉ MATAN LAS MUJERES': COMÈDIA NEGRA (26 JUNY HBO)

El director de 'Mujeres desesperadas', Marc Cherry és el responsable d'aquesta comèdia negra que segueix a tres dones de diferents èpoques que han viscut en la mateixa casa i en els matrimonis de la qual hi ha hagut diferents infidelitats.

HBO llançarà tota la primera temporada completa (cosa que no solen fer) que estarà protagonitzada per Ginnifer Goodwin, Lucy Liu i Kirby Howell-*Baptiste els qui interpretaran a una mestressa de casa dels anys seixanta, una dona de l'alta societat dels vuitanta-una advocada del present.

'PODRÍA DESTRUIRTE': NO ÉS NO TAMBÉ A UK (8 JUNY HBO)

Tres anys després del moviment 'MeToo' al Regne Unit, Michaela Coel crea aquesta ficció que aborda de manera directa i provocadora la qüestió del consentiment sexual avui dia.

Coel, icona d'aquest moviment, és drogada una nit a Londres durant una cita. El fet la porta a replantejar el tema del consentiment sexual i les noves maneres de relacionar-se mitjançant cites a través d'aplicacions mòbils. Agrupar les peces per asaber què va passar aquesta nit i com denunciar el que està naturalitzat serà la trama d'aquesta ficció.

'EL PRESIDENTE': FUTBOL I CORRUPCIÓ (5 JUNY AMAZON PREVALGUI)

Amb ciutats d'Amèrica Llatina, Europa i els Estats Units com a teló de fons, la sèrie de vuit capítols aborda la història de l'escàndol de corrupció en la FIFA Gate del 2015.

Protagonitzada per Andrés Parra en el paper de Sergio Jadue, president d'un petit club de futbol xilè, que va passar de ser un desconegut a un jugador clau en la conspiració de suborns per 150 milions de dòlars a les mans de l'infame president de l'Associació de Futbol Argentí, Julio Grondona (Luis Margani).'MUCHO MÁS ALLÁ: ASÍ SE HIZO FROZEN 2' (26 JUNY DISNEY)

Aquesta sèrie documental de sis episodis portarà a l'espectador a ficar-se en la pell dels actors Kristen Bell (Anna), Idina Menzel (Elsa), Josh Gad (Olaf), Jonathan Groff (Kristoff), Sterling K. Brown (Tinent Mattias) i Evan Rachel Wood (Iduna), així com al cap de la directora, guionista i directora creativa Jennifer Lee, i, conèixer d'aquesta manera com es va fer tot el Regne de Arendelle, en una carrera contrarellotge per lliurar la pel·lícula a temps.'THE GREAT': ELLE FANNING ÉS LA ZARINA (18 JUNY STARZPLAY)

Comèdia dramàtica satírica d'època, escrita per un dels guionistes de 'La Favorita', Tony McNamara, 'The Great' segueix els passos d'una Catalina la Grande joven (Ella Fanning), divertida i disbauxada, que intenta desfer-se del seu marit Pedro III (Nicholas Hoult) governant d'un estat ple de traïdors.

Decidida a prendre el poder, Catalina la Gran va passar, a la mort del tsar, de ser una forastera a l'emperadriu que més temps ocuparia el tron de Rússia, 34 anys, i una de les figures més poderoses de la Història.