La lasanya, juntament amb la pizza, és el plat estrella de la cuina italiana. Es tracta de làmines de pasta disposades una damunt de l'altra, entre les quals s'afegeixen farciments de carn o peix, cobertes amb salsa de tomàquet, beixamel i formatge, que posteriorment es gratina. Una autèntica delícia, però per a aquesta època de l'any, pot resultar bastant pesada.

Per això, t'oferim una variació més saludable i lleugera: la lasanya de verdures. Continua portant formatge, però n'ometem la pasta i la beixamel, contenint així menys calories. A més, és la recepta perfecta també per aquells que odien les verdures, ja que se l'acabaran menjant gairebé sense adonar-se.

Els ingredients per tal d'elaborar aquesta lasanya de verdures són els següents: carabassó, albergínia, formatge per a gratinar i en rodanxes, ceba, pebrot vermell, pastanaga (o qualsevol altra verdura que vulguis afegir), tomàquet natural triturat, sal, sucre i oli d'oliva.

Pas a pas

El primer que farem serà preparar les "làmines" de lasanya. Com no farem servir pasta, utilitzarem una verdura que pugui fer-se en rodanxes. En el nostre cas, són el carabassó i l'albergínia.

Rentem aquestes verdures i les tallem en rodanxes molt fines. Després les hi donem volta i volta en una paella amb una culleradeta d'oli calent. Vés amb compte de no fer-les molt ja que en realitat s'acabaran cuinant en el forn. Quan tinguem les "làmines" fetes, les reservem i comencem a preparar el farciment.

Pel farciment, el primer que farem serà picar la ceba i els pebrots, o les verdures o condiment que et vingui de gust posar-li. Posarem una cullerada d'oli a escalfar en una paella gran i cuinem la ceba i la resta de verdures.

Quan les verdures estiguin fetes, afegim una mica de tomàquet triturat, sal i una cullerada de sucre per a treure l'acidesa al tomàquet, i barregem tot.

Una vegada cuinades les verdures, agafem la safata que utilitzarem per tal d'enfornar la lasanya i cobrim la base amb el carabassó. Afegim part del farciment i tornem a cobrir, però aquesta vegada amb l'albergínia. Agafem el formatge en rodanxes i recobrim, per a després agregar de nou el farciment. Repeteix el procés tantes vegades com vegis necessari, però l'última capa ha de ser la de les làmines de verdures.

Per a finalitzar afegim el formatge ratllat, a gust de cadascun, i enfornem uns 20 minuts a 180º. Els últims 3 minuts li donem un toc de grill perquè el formatge que cobreix la lasanya es gratini.

I voilà! Una lleugera lasanya de verdures per a tota la família sense pasta ni beixamel.