L’Associació de Càmpings de Girona aglutina l’allotjament turístic reglat més important de la demarcació amb 120.000 places d’allotjament, que representa un 85% de l’oferta global a la demarcació. Els càmpings gironins gaudeixen d’una acreditada reputació a molts països europeus on la pràctica del càmping està molt estesa. Molts establiments gironins estan considerats de primera categoria i ostenten diverses distincions i premis.

Ara que està a punt d’iniciar-se una nova temporada turística els càmpings prenen també molt de protagonisme. La presència d’establiments per aquest tipus de vacances està molt repartida per tot el territori gironí, des de l’interior i Pirineu fins a la costa. Després d’una bona Setmana Santa el sector afronta ara amb optimisme aquests mesos d’estiu, ja que, si el temps ho permet, es podria allargar fins a mitjans o finals del mes de setembre. Segons xifres de l’Associació de Càmpings de Girona, els càmpings gironins van tancar una Setmana Santa extraordinàriament bona i van assolir dades d’ocupació similars a les de la prepandèmia i, fins i tot, en alguns casos, les van superar. Un cop analitzades les xifres, el sector va registrar una ocupació, en bungalous i mòbil homes, de fins al 95% mentre que parcel·les va ser d’entre el 80 i el 85%. En total, durant la Setmana Santa van obrir un 80% de les places disponibles a la demarcació.

El sector està recuperant la «confiança» del client internacional, que fa estades més llargues i durant els mesos més fluixos, i també treballa per «fidelitzar» el català, que la pandèmia ha acostat als càmpings. En aquest sentit, diu que estan buscant «estratègies» per aconseguir allargar la temporada, segons paraules del president de l’associació, Miquel Gotanegra.