L'autor del manga 'Yu-Gi-Oh!', origen d'una popular franquícia d'entreteniment, ha estat trobat sense vida a la ciutat japonesa de Nago, al sud-oest de l'arxipèlag, segons va informar aquest dijous la Guàrdia costanera nacional.

El cos de Kazuki Takahashi, nom artístic del dibuixant, va ser trobat dimecres al matí flotant amb un equip de busseig davant de la costa de Nago, a la prefectura d'Okinawa, però la seva identitat no va ser confirmada fins avui, segons va explicar a Efe un portaveu dels guardacostes.

Takahashi tenia seixanta anys. Les autoritats estan investigant les circumstàncies de la mort i ja han conclòs l'autòpsia del mort, les restes del qual serà enviada a la seva família a Tòquio pròximament, va afegir el portaveu de la institució marítima.

El cadàver va ser descobert quan era a uns 300 metres de la costa per una persona que passava per una platja i va fer una trucada d'emergència a la Guàrdia Costera. La mort s'hauria produït un o dos dies abans de la troballa, segons detalls recollits pel diari local Okinawa Times.

Takahashi era el creador de 'Yu-Gi-Oh!', l'obra que el va portar a l'èxit i va derivar en populars sèries d'animació de la mà de la productora cinematogràfica Toei, pel·lícules, nombrosos «spin-offs», videojocs com 'Yu -Gi-Oh! Master Duel' i jocs de cartes col·leccionables que segueixen movent milions a nivell internacional.

El japonès va començar la seva carrera com a dibuixant de manga («mangaka») el 1982, però no va ser fins al 1996 que la seva fama es va disparar amb el llançament de 'Yu-Gi-Oh!'.