Brontobyte Cloud és una empresa distribuïdora i proveïdora de solucions i serveis al núvol per empreses informàtiques, amb més de 25 anys d’experiència en el sector IT.

D’ençà que els dos socis fundadors, en Josep Guasch i en Lluís Foxà, van decidir posar en marxa aquesta empresa, no han deixat de créixer gràcies a la qualitat dels serveis que ofereixen i la confiança dels seus partners.

Actualment, és una empresa referent en el sector de la seguretat en el núvol, operant des de Catalunya i treballant amb partners de tot el territori Espanyol.

Ells mateixos ens expliquen que els seus partners són un pilar fonamental per perfeccionar i fer evolucionar els serveis i solucions que ofereixen. La filosofia de treballar conjuntament amb les empreses informàtiques, ha portat al departament R+D+I a reinventar-se constantment i a buscar noves solucions per donar resposta a les necessitats dels clients, seleccionant les últimes novetats del mercat i les solucions més eficients, segures i funcionals.

Protecció de dades. El Core de Brontobyte Cloud.

Les dades són els actius més importants de les empreses. Des de la comptabilitat, al control d’estocs; la gestió del personal i les dades dels clients, tot, absolutament tot, avui en dia està informatitzat. Els moltíssims avantatges, eficiència i rapidesa que ens dona la tecnologia, té la seva cara fosca. La mateixa porta que ens permet accedir a milers d’eines que ens faciliten la nostra jornada laboral, pot ser també l’entrada dels cibercriminals.

Brontobyte Cloud, són experts en Cloud Backup (les còpies de seguretat al núvol), una de les solucions més utilitzades , efectives, les còpies de seguretat al núvol, i el bot salvavides de moltes empreses.

Beclone Backup i CatBackup, proporcionen un punt de seguretat molt important i externalitzat, que permet recuperar arxius o inclús, servidors sencers, en cas que sigui necessari.

Una altra de les solucions més sol·licitades per les empreses és Veeam Cloud Connect, el repositori al núvol per les còpies de Veeam Backup & replication: el programari líder, més extens a escala mundial de còpies de seguretat.

Apostar pel núvol?

El Cloud és un sistema segur que permet a les empreses que hi treballen, augmentar la rendibilitat utilitzant únicament els recursos necessaris i sense inversions. Un exemple són els servidors, els VPS i els d’entorn VMware, permeten tenir la infraestructura necessària i escalar recursos, sense esforços, en qualsevol moment. Aquests servidors compten amb còpies de seguretat que es poden restaurar des de qualsevol lloc.

Veeam Disaster Recovery, és la solució definitiva evitar paralitzar l’activitat d’una empresa. Amb aquesta solució es poden aixecar les rèpliques dels sistemes més crítics amb fallida, de forma ràpida, evitant així les parades de l’activitat que suposen pèrdues econòmiques i de reputació importants per l’empresa.

Bons hàbits, menys ciberatacs

Des de Brontobyte Cloud, volen deixar molt clar que el núvol és segur. Igual que ho és qualsevol altre sistema informàtic connectat a internet, o a qualsevol altre dispositiu o perifèric. Així doncs, que fa que constantment ens arribin notícies de ciberatacs?

En Josep ens ho explica:

- Una bona estratègia i pla de seguretat cibernètica a l’empresa és bàsic, però també ho és la formació dels treballadors, l’execució i revisió regular dels sistemes de protecció que s’han implantat. Per tot això cal invertir diners i temps.

Sabem que per les empreses és un esforç fer aquesta mena d’inversions, i algunes, encara no destinen massa esforços en aquest camp. Però clarament, aquesta inversió serà molt més econòmica que el que es trobaran, si han de fer front a tot el que suposa un atac.