Mercats

Blanes, Cadaqués, Olot, Santa Coloma de Farners, Torroella de Montgrí.

Festes 

FLAÇÀ: Festa major

A les 10 h escape room El gran Tresor de Flaçà.

A les 20 h al Pavelló representació de l’obra de teatra El Motivador, a càrrec de la Cia. Rafel Faixedas.

LES PRESES: Festa major

A les 16.30 h a la plaça Major, masterclass de Zumba, a càrrec del gimnàs Ani Tot Fitness.

A les 19 h a l’ Envelat, espectacle infantil amb el grup El Pot Petit.

PLATJA D’ARO: Festa de la cervesa

De 12.30 h a la 01 h a la plaça del Mil·lenari, Festa de la Cervesa amb més de 30 varietats de cervesa d’arreu del món i activitats paral·leles, música en directe. 

Fires

CAMPRODON: Fira de tardor

De 10 h a 20.30 h a la plaça Santa Maria fira de tardor de Camprodon i Fira de Playmobil.

ROSES. Fira de la música i la cervesa

Fins demà a l’Illa d’Ítaca, fira de la música i la cervesa.

VILALLONGA DE TER: Mercat de la Trumfa

De 10 h a 19 h a la plaça de l’Era i carrer Sant Domingo, mercat d’artesania, demostració d’oficis, tallers infantils, venda de l’autèntica trumfa i demostració d’oficis.

Música

LA BISBAL D’EMPORDÀ: Concert

A les 19.30 h a El Mundial, concert Todos los gatos son pardos, amb Noël Meya.

PALAFRUGELL: Festival de Jazz

A les 20 h al Teatre Municipal, concert d’Angue & Her Hot Jazz Quartet.

Festa a la Nit

A les 12 h a la plaça de Can Mario, concert Jazzwoman. A les 19.30 h concert de La Fúmiga.

Girona: Concert

A les 21:30h a la sala La Mirona, Koko-Jean & The Tonics presenten el seu primer disc, Shaken & Stirred.

Festivals

BEGUR: Festival de cinema

A les 12 h al Cinema Casino, homenatge Centenari a Charles Chaplin. Projecció de la còpia restaurada El Niño (The Kid).

A les 17.30 h al mateix cinema, projecció de curtmetratges.

GIRONA: Undàrius

A les 12 h a la plaça Independència, audició de sardanes amb la cobla Bisbal Jove.

A les 19 h al Centre cívic Sant Narcís concert de Duo Tanghe-Coudroy, Germans Martorell i Les Zéoles.

Espectacle

GIRONA: Temporada Alta

A les 20 h al Teatre Municipal, Bells & Spells de Victoria Thierrée Chaplin i Aurélia Thierrée. Festival Temporada Alta.

Exposicions

BANYOLES

Exposició: El Museu Darder acull, de forma permanent, l’Espai d’Interpretació de l’Estany, un equipament museístic de nova generació, equipat amb les tecnologies més modernes i amb un discurs expositiu innovador. Una mirada al passat, al present i al futur de les ciències naturals.

Exposició: A la Biblioteca Comarcal del Pla de l’Estany s’hi pot veure fins al pròxim 30 d’octubre l’exposició Arquitectura i urbanisme.

BEGUR

Exposició: Les Escoles Velles acullen fins al 23 d’octubre una exposició amb les obres participants al concurs d’arts plàstiques. 

GIRONA

Exposició: Fins al 16 de gener es pot visitar al Museu d’Història l’exposició Les coses que foren, històries de Girona narrades pels objectes del Museu.

Exposició: Les sales d’exposicions de la Casa de Cultura acullen, fins al pròxim 5 de novembre, l’exposició Per molts anys, malparits!. 

Exposició: Fins al 30 de gener es podrà visitar al CaixaForum Girona Objectes de desig. Surrealisme i disseny, 1924-2020. L’exposició aporta llum sobre aquest diàleg creatiu fascinant i continuat, juxtaposant obres d’art surrealista i peces de disseny per tal de revelar uns paral·lelismes que rarament s’han estudiat.

Exposició: La Fundació Valvi acull fins al 13 de novembre l’exposició Entre ser de Radu Adrian Puiu. 

Exposició: L’Espai Santa Caterina acull fins al pròxim 12 de novembre l’exposició La llibertat conscient, de Teresa Juvé i Acero. Dins la commemoració del centenari del naixement de l’escriptora i pedagoga.

Exposició: El Centre cívic Ter acull, fins al 17 d’octubre, l’exposició Pissarra del Ter. A través d’imatges es mostra el procés creatiu del grup del projecte amb la il·lustradora Marta Salvador.

Exposició: El Claustre de La Mercè acull, fins avui dilluns, Personatges imaginats, exposició en clau de retrospectiva de l’escultura d’Alfons Gil amb peces de bronze i pedra, en la qual l’artista mostra l’evolució de la seva obra a partir d’una tècnica artesanal adquirida al llarg dels anys.

Exposició: La Mercè acull fins al 22 d’octubre l’exposició De la terra a la terra? (Humanitat en transició), de Mònica Campdepadrós.

Exposició: Bamala-Borruel presenta, fins al 22 d’octubre al Claustre de La Mercè, una sèrie de màscares ceràmiques, de traç netament expressionista, arrelades profundament en la cultura popular, presenten acabats amb òxids i argiles que reforcen el component tel·lúric de la proposta. 

Exposició: La seu de la Cambra de la Propietat acull fins al pròxim 15 d’octubre Muscam Sancti Narcissi, una selecció de joies de Pia Crozet, inspirades de la sèrie de signes i marques de picapedrers de catedrals.

Exposició: El Museu d’Història dels Jueus acull fins al pròxim 31 de març, la mostra Viatges. Una història del Poble Jueu, una idea original de l’Associació Europea del Patrimoni Jueu i de la Biblioteca Nacional d’Israel.

Exposició: El Museu del Cinema de Girona acull fins al 24 d’abril l’exposició L’espectador com a espectacle.

Exposició: El Museu d’Art acull, fins al pròxim 9 de gener de 2022 Palau Ferré, d’un sol traç. Enguany es commemoren els 100 anys de naixement de la mort del pintor, escultor i ceramista Matíes Palau Ferré (Montblanc,1921-2000). 

LA JONQUERA

Exposició: El Museu Memorial de l’Exili de La Jonquera acull fins al 27 de març l’exposició Carmen Castillo: una exiliada xilena, dedicada a l’obra de la cineasta nascuda a Xile. 

OLOT

Exposició: El Museu dels Sants acull fins al 17 d’octubre, l’exposició Sincronies 1. La supèrvia. Els pecats capitals.

PALAFRUGELL

Exposició: Fins al 31 d’octubre al Museu del Suro s’hi pot veure l’exposició De l’exili a Palafrugell.

SANT FELIU DE GUÍXOLS

Exposició: A l’Espai Carm en Thyssen s’hi pot visitar fins al 17 d’octubre l’exposició Univers Guinovart.

OLOT

Exposició: La Sala 15 acull fins al 31 d’octubre l’exposició Soc sotatàulic, un homenatge a Adrià Creus Boix. 

RIPOLL

Exposició: El Museu Etnogràfic de Ripoll acull fins al 7 de novembre inVisibles, una exposició sobre el paper de la dona en la societat ripollesa de finals del segle XIX i principis del XX.