Ocupem la gespa i donem la benvinguda a la primavera!

Concerts gratuïts per a tots els públics, food trucks i servei de bar. Porta el teu pícnic i gaudeix!

ROCK PER XICS (12 h)

(CAT)

Rock Per Xics és un grup de Rock per a tota la família que ofereix un espectacle musical on es fusionen el Rock i la cançó popular catalana per transmetre la cultura i els valors del Rock a les noves generacions, creant moments especials connectant nens i pares fent gaurdir a tota la família.

Una proposta molt atractiva per la fusió d’interessos entre pares i fills, ja que el repertori inclou grans clàssics del Rock fusionats amb el cançoner popular català en clau de Rock.

T’imagines les cançons de AC/DC, Led Zeppelin, ZZTop, Ramones… amb les lletres de Paff el Drac Màgic, En Joan petit, El monstre de Banyoles, si tu vas al cel…? Doncs ROCK PER XICS ho fa realitat per transmetre de forma molt divertida la cultura i els valors del Rock com l’alegria, l’amistat, la llibertat, l’entusiasme, l’autenticitat, la humilitat, etc…

MONIQUE MAKON & ORIGINAL JAZZ ORQUESTRA

(CAT)

La veu potent de Monique Makon s'uneix a l'Original Jazz Orquestra Taller de Músics per crear Back to Amy, el primer tribut a Amy Winehouse amb una big band a Espanya. Junts l’homenatjaran a través d'un repertori de 12 dels temes més coneguts de la cantant britànica.

Després de les seves dues últimes produccions amb Stefano Palatchi (2017) i Santi Arisa (2018), l'Original Jazz Orquestra Taller de Músics torna a la càrrega amb Monique Makon, sota la direcció del trompetista David Pastor i els arranjaments del saxofonista Mario Roldán.

El 2019 sorgeix aquesta nova connexió entre la big band i Cabal Musical, el projecte d'innovació social del Taller de Músics, amb la voluntat de vestir a gran escala la veu de Monique Makon. La participant de Cabal Musical és una de les joves talents més prometedores de l'escena de música negra a la ciutat, i es mou amb comoditat per gèneres com el jazz, el soul i el rhythm & blues.

BLACK MUSIC BIG BAND

(CAT-Gi)

La BMBB és la primera big band escola de les comarques gironines especialitzada en el que s’anomena música negre, on el funky i soul són els principals estils i es treballen temes de Maceo Parker, Tower of power, Ray Charles, Jaco Pastorius, Blues Brothers, etc. Una big band és una gran formació musical pròpia de la música de jazz, que es popularitza al llarg dels anys 30 i 40 on el swing era bàsicament l’estil que s’interpretava. En l’actualitat el so de les big bands ha evolucionat molt podent interpretar qualsevol estil de música però sense haver perdut mai la sonoritat jazzística que la caracteritza. Una big band típica està formada per saxos, trompetes, trombons i secció rítmica. LaBMBB es va començar a organitzar l’any 2016 i està reservada a menors de 25 anys.

La intenció d’aquesta iniciativa gironina més enllà d’aprendre a interpretar aquests estils és la de fer actuacions arreu i per suposat en el propi Black Music Festival, i de crear un espai on els joves músics del nostre país hi trobin les condicions perfectes per desenvolupar i complementar la seva formació musical. Jams sessions, concerts o màster class seran algunes de les activitats que podran participar al llarg de l’any els membres de la BMBB.