Joventuts Musicals de Palafrugell

Tina Gorina: soprano

Marc Sala: tenor

Stanislav Angelov: piano

Tina Gorina i Faz, Soprano

Comença a estudiar música a l’Escola de música de Sant Feliu de Guíxols. Obté el títol de professora de piano al Conservatori Isaac Albèniz de Girona on s’inicia en el cant amb la soprano Carme Rodríguez. Cursa estudis superiors de piano al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona i completa el títol de professor superior de cant al mateix conservatori guardonada amb el Premi d’Honor. Ha complementat els seus estudis amb la soprano Raina Kabaibanska a l’Accademia di alto perfezionamento per cantanti lirici Fondazione Arena di Verona, Itàlia i al Centre de perfeccionament del Palau de les Arts Reina Sofia de València dirigida pel mestre Alberto Zedda.

Guanyadora dels concursos més importants de l’Estat Espanyol com: concurs internacional de cant Jaume Aragall, concurs Julián Gayarre, concurs internacional de cant de Bilbao, concurs Francesc Viñas, concurs Luís Mariano, concurs Manuel Ausensi, concurs de Logroño, concurs Riccardo Zandonai (Itàlia)... Ha cantat amb el tenor Jaume Aragall al Festival d’estiu del Castell de Cap Roig a Calella de Palafrugell i al Teatre La Faràndula de Sabadell. Va fer una gira de concerts amb el tenor Josep Carreras: al Nad Al Sheba Club de Dubai, Emirats Àrabs, al Clifton College de Bristol, Regne Unit i al Teatre Romà d’Ohcrid, Macedònia. Ha treballat pel Gran Teatre del Liceu als espectacles infantils: El Superbarber i Cosi FUN tutte durant 15 temporades.

Últimament ha cantat: “Anna Bolena” d’Anna Bolena de G. Donizetti al Teatre de Sarrià de Barcelona i al Teatre Principal de Valls (Tarragona), “Marola” de La tabernera del Puerto de P. Sorozábal al Teatre Principal d’Alacant, al Teatre Calderón d’Alcoy, al Teatre Gaztambide de Tudela i al Teatre Gayarre de Pamplona, Navarra. Ha participat a l’òpera Carmen de G. Bizet com a “Frasquita” al Jiangsu Gran Theater de Nanjing, Xina en una superproducció d’Emilio Sagi amb gran èxit.

El seu últim debut ha estat com a “Halka” de l’òpera Halka d’Stanislaw Moniuszko (en versió italiana) al Festival Chopin and his Europe a Varsòvia juntament amb Europa Galante sota la direcció de Fabio Biondi de la qual s’ha realitzat la gravació que ja és al mercat i ha estat un èxit de crítica i públic a més de rebre un “Opera Awards” al millor enregistrament.

Marc Sala, Tenor

Tenor lírico-lleuger nascut a Barcelona, destaca en els rols mozartians i de belcanto romàntic italià. Ha cantat al Gran Teatre del Liceu, al Palau de la Música Catalana, Auditori de Barcelona, Festival Grec, Teatre Campoamor d'Oviedo, Òpera de Las Palmas, Teatre Mario del Monaco de Treviso, Teatre Comunale di Ferrara, Festival Rossini de Wildbad i en diverses temporades dels Amics de l'Òpera de Sabadell. Ha treballat sota la batuta de mestres com Gustavo Dudamel, Riccardo Frizza, Pinchas Steinberg, Corrado Rovaris, Gustav Kuhn etc.

Marc Sala ha participat en diverses òperes contemporànies com "Alba eterna" d'Albert Guinovart, "Ainadamar" d'Osvaldo Golijov, "El màgic elixir" d'Alberto García-Demestres o "El monstre al laberint" de Jonathan Dove (Festival Grec 2018). Finalista al Concurs Viñas on obté el premi Ferrer Salat i és finalista també del Concurs Internacional Montserrat Caballé. La seva discografia inclou les òperes "Le siège de Corinthe" de G. Rossini (Naxos) i l’òpera “Gaziel” d’E. Granados (Tritó).

Va estudiar al Conservatori del Liceu amb el tenor Eduard Giménez i al Conservatori Jaoquín Rodrigo de València amb Ana Luisa Chova, on obté el títol superior de cant. Ha assistit a masterclass amb Montserrat Caballé, Raúl Giménez, Leyla Gencer, Luciana Serra, Dolora Zajick o Jaume Aragall. Va estudiar Història de l'Art a la Universitat Autònoma de Barcelona i el títol de Postgrau en gestió i producció d'espectacles i festivals (IL3 / UB).

Stanislav Angelov, pianista

Nascut a Burgas, Bulgària, comença els seus estudis musicals al Conservatori Pancho Vladigerov de la mateixa ciutat, llicenciant-se en piano. Més tard es trasllada al Conservatori Estatal de Sòfia on s’especialitza piano i direcció amb el professor Georgi Robev. Ha obtingut el premi de millor pianista acompanyant al Concurs Internacional d’Òpera Boris Christoff, Sòfia.

Ha treballat com a mestre acompanyant de l’Òpera de Catalunya des del 2001 fin 2009 a les produccions de: La forza del destino, Nabucco, Faust, Romeo et Juliette, Le nozze di Figaro, Tosca, La Bohème, Macbeth, Norma, Cavalleria rusticana, I Pagliaci, Die Zauberflöte , La Cenerentola , Madama Butterfly, Gianni Schicchi, Un ballo in maschera i La Traviata... entre d’altres. Ha acompanyat les Master-Class del tenor Jaume Aragall i el Concurs Internacional de Cant que porta el seu nom. Ha col.laborat amb el Teatro della Scala di Milano a la producció de West side story de L.Bernstein al Teatro delle Musse a Ancona (Itàlia).

Ha treballat pel Gran Teatre del Liceu convitat com a mestre acompanyant en les produccions de: Rigoletto amb J.López-Cobos, Madama Buterfly amb Ives Abel, Turandot amb Giulliano Carella, Manon Lescaut amb Renato Palumbo... Ha intervingut en diferents concerts temàtics realitzats al “Foyer” del teatre com la Petite messe sollennelle de G.Rossini amb José Luís Basso. També participa en les produccions infantils del Petit Liceu com El Superbarber, adaptació al català de l’òpera bufa Il barbiere di Siviglia de G.Rossini, posada en escena pel Tricicle, l’espectacle Allegro vivace dirigit per Comediants del qual ha fet els arranjaments i la direcció musical i també La Ventafocs, aquestes produccions es representen per tot l’Estat Espanyol. Ha participat en els Festivals d’estiu del Castell de Peralada amb La Bohème de G.Puccini dirigida pel Mo Eiji Oue i al Castell de Cap Roig amb un recital de sarzuela dirigit pel Mo David Giménez.

Des de la temporada 2008-2009 fins ara, és mestre acompanyant del Palau de les Arts Reina Sofia de València, on ha treballat amb Mestres com Lorin Maazel, Valery Gergiev, Plàcido Domingo, Omer Meir Wellber, Riccardo Chailly, Gustavo Gimeno, Nicola Luisotti, Henrik Nánási i Zubin Mehta entre d’altres. Col·labora regularment amb l’Orchestre Philharmonique de Luxembourg, convidat pel mestre Gustavo Gimeno, com a co-repetidor de les seves produccions operístiques.