La projecció comptarà amb la presència dels seus directors Sebastián Ruiz-Cabrera i Laura Daudén; de la regidora de Cooperació, Núria Pi Méndez; i de l'investigador de la UdG Carles Serra Salamé, de l'Equip Sàhara de la Universitat de Girona, responsables de l'exposició "Sàhara Occidental: la lluita contra l'oblit", que acompanyarà la projecció.

El documental Ocupación S.A. és el retrat d'una traïció. Amb un enfocament minuciós i inèdit, el treball audiovisual de l'ONG basca MUNDUBAT i la productora brasilera FORWARD FILMS, exposa els noms i cognoms dels empresaris i polítics espanyols involucrats en l'explotació econòmica del Sàhara Occidental, l'última colònia d'Àfrica i un dels territoris més violents, militaritzats i censurats del món. Els testimonis recollits en aquest documental també revelen la cadena de silencis i mentides que comença en els centres de poder europeus i acaba a les ciutats ocupades pel Marroc, on homes i dones sahrauís resisteixen a la despulla i la negació dels seus drets.

La projecció anirà acompanyada de l'exposició "Sàhara Occidental: la lluita contra l'oblit", una exposició fotogràfica de la Universitat de Girona que repassa la història i la cultura d'un poble de persones refugiades que fa més de quaranta anys que reclamen justícia. L'exposició, ha estat comissariada per un equip de recerca de la Universitat de Girona que, des de l'any 1994 desenvolupa activitats als camps de refugiats sahrauís i als territoris alliberats del Sàhara Occidental, en col·laboració amb el Ministeri de Cultura de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD). L'objectiu: preservar de l'oblit la injustícia de què és víctima el poble sahrauí i mantenir viva la memòria d'un poble que es veu sotmès a processos de canvi accelerat en condicions d'exili forçat i de repressió al seu propi territori.