Homenatge a Thad Jones

Ramon Cardo, direcció · Clara Luna, veu · Albert Comaleras, Genís Bou, Adrià Bauzó, Xavi Molina i Jordi Casas, saxos · Joan Mar Sauqué, Jordi Fontanillas, Raül Gallego i Marina Feliu, trompetes · Isidre Palmada, Pablo Martín, Eduard Prats i Miquel Vilarrasa, trombons · Francesc Ubanell, guitarra · Alex Carbonell, piano · Joan Motera, contrabaix · Ramon Prats, bateria

La primavera de 1981, les tranquil·les aigües de l’estany de Banyoles es van remoure a ritme de swing. A l’hotel L’Ast, ben a prop de la riba, es va dur a terme un seminari internacional de jazz, organitzat pel Taller de Músics de Barcelona i el trompetista argentí Américo Belloto, que va reunir durant dues setmanes trenta alumnes per aprendre a tocar amb destacats músics de la National Jazz Ensamble de New York, encapçalats pel trompetista i director de big band Thad Jones. El colofó a quinze dies de formació tan intensos com memorables va ser un concert a la plaça Major, en què es va estrenar una peça inèdita de Jones, i que va culminar amb una jam session.

Coincidint amb el quarantè aniversari de l’efemèride, la Girona Jazz Project impulsa un concert d’homenatge a Thad Jones per commemorar el seu pas per Banyoles i celebrar un dels moments seminals del jazz gironí contemporani.

La Girona Jazz Project és una formació gironina dedicada a crear projectes de qualitat amb figures de primer ordre dins l’àmbit del jazz i les músiques improvisades. La banda va néixer l’any 2008 amb la intenció d’oferir propostes jazzístiques d’alt nivell amb la participació de músics gironins i de la resta del país. Es tracta doncs d’una formació plenament consolidada al nostre país, amb més de dotze anys de trajectòria i col·laboracions amb artistes de nivell mundial com Maceo Parker, Bob Mintzer, Electrodeluxe, Perico Sambeat o Guillermo Klein, amb qui van guanyar el premi Enderrock 2009 com a millor grup de jazz.