Xerrada-concert amb Núria Pujolràs i Mireia Ruiz

El barroc musical és l’estil que aprofundeix, com cap altre fins al moment, en l’expressió dels sentiments i les emocions (els afectes).

Acompanyats de dues intèrprets amb una llarga trajectòria professional dedicada a aquesta música, descobrirem com l’experimentació i la intuïció dels compositors de l’època van acabar creant un llenguatge musical ple de vincles entre el so i l’emoció en obres que encara avui ens commouen.

Núria Pujolràs és especialista en la interpretació de la viola barroca i toca amb reconeguts grups com Le Concert des Nations (Jordi Savall), Les Musiciens du Louvre (Marc Minkowski) o Cafè Zimmermann (Pablo Valetti), entre d’altres. Apassionada per la música de cambra, forma quintet i trio amb el prestigiós clarinetista Lorenzo Coppola. També ha actuat com a solista a diferents països europeus i llatinoamericans.

Mireia Ruiz és llicenciada en Filologia Clàssica i va estudiar clavicèmbal i baix continu a l’ESMUC. Ha col·laborat en diverses formacions com l’Orquesta Ciudad de Granada, l’Orquestra Terrassa 48, l’Orquestra de Cambra Catalana, l’Orquestra de Cambra de Granollers o el Collegium Bach Barcelona, i és membre del Trio Barroc del Cafè, organitzadora del Festival Música als Masos i professora als conservatoris de música de Girona i de Vic.